Отидете към основна версия

3 901 5

Франция и САЩ с голямо решение

  • сащ-
  • еманюел макрон-
  • франция

Двете страни избегнаха размяна на мита

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Франция обяви, че е провел чудесен разговор с американския държавен глава Доналд Тръмп, съобщи France 24.

Според Еманюел Макрон двете страни са се разбрали да работят заедно. Това ще е пътя, по който двете страни ще избегнат увеличаване на митата.

Двамата са се договорили да не започват размяна на мита. Двете страни ще водят преговори през Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Франция реши да въведе нов данък срещу дигиталните гиганти. Американската администрация обяви, че ще отвърне с мита за основни френски стоки.

Макрон и Тръмп са се разбрали да водят преговори през годината. До началото на следващата се очаква да има постигнато споразумение.

ЕС вероятно също ще има роля в преговорите, след като обяви своята подкрепа за Франция.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • САЩ и Франция избегнаха сблъсък

    САЩ и Франция постигнаха съгласие за световна работна рамка за цифровия данък. Това обяви френският външен министър Бруно льо Мер, цитиран от France 2 ...
    22.01.2020
    1 853
    4
  • ЕС и Франция отговарят на САЩ

    Франция обяви, че ще отвърне с пълната подкрепа на ЕС, ако САЩ наложат мита на френси продукти, съобщи France 24. Франция планира допълнителни данъ ...
    07.01.2020
    4 385
    15
  • Да избегнем търговска война между САЩ и ЕС

    Търговска война между САЩ и ЕС би била политическа и икономическа грешка. Това заяви френският финансов министър Бруно ле Мер, цитиран от CNBC. Пре ...
    12.04.2019
    2 027
    9
Новини по държави: