Last news in Fakti

12 Април, 2019 11:25 1 980 9

Да избегнем търговска война между САЩ и ЕС

  • сащ-
  • търговия-
  • ес

Бруно ле Мер смята, че напрежението води до икономически спад

Да избегнем търговска война между САЩ и ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Търговска война между САЩ и ЕС би била политическа и икономическа грешка. Това заяви френският финансов министър Бруно ле Мер, цитиран от CNBC.

През тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп определи ЕС като брутален търговски партньор. Според Ле Мер трябва да се избегне търговско напрежение между Европа и Вашингтон.

„Трябва да избегнем търговска война. Ние сме изправени пред забавяне, както на глобалното, така и на европейското равнище. Причината за това е напрежението в търговията по целия свят. Вече има търговско напрежение между САЩ и Китай. Такъв сценарий и с Европа би бил икономическа и политическа грешка“, заяви Ле Мер.

Тръмп редовно критикува търговските партньори на САЩ, заради практики, които според него са в ущърб на страната. В момента той се опитва да постигне търговско споразумение с Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Гешев

    22 2 Отговор
    Ха, добро утро! Сега ли разбрахте, че говедата прецакват всички - няма съюзници, няма врагове. Отново ли Европа ще се надупи?
  • 2 Eleonora

    8 2 Отговор
    Ами като според Брюно Льо Мер трябва да се избегне търговското напрежение, защо тогава Франция преди 2 седмици блокира търговските преговори?! За да се избегне война във всякаква форма, само преговори, преговори и пак преговори...

    Коментиран от #3

  • 3 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Eleonora":

    Преговори с Китай 😅 . Това изказване не го одобрявам. Какво трябва да направим,да отхвърлим подадената от Китай ръка,за да може янките да я стиснат ? И тогава да правят съвсем каквото си поискат. В момента е някаква игра на нерви, китайците са доста търпеливи...

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Eleonora

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Yes, sir!
  • 6 Eleonora

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Явно не разбра шегата ми...😉
    Как какво да направим? Ами да стиснем и двете ръце- китайската и американската. И руската също. Най-разумно, или...?!

    Коментиран от #7

  • 7 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Eleonora":

    Mais Oui, интереса на империята преди всичко ;)
  • 8 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "америка":

    До 4 ком = Ти не си човека да каже .На мен не ми пречат =искам да са тук
  • 9 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЕС БЕ СЪЗДАДЕН -ТОЧНО -ЗА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ ИКОНОМИЧЕСКИ И ТЪРГОВСКИ НА САЩ -- ЕДИНСТВИНО И САМО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА !?!?!? АКО В САЩ ГЛЕДАТ ФИЛМА " ПАТРИОТЪТ" СЪС СИГОРНОСТ ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ОТ ТОЛКОВА "ЛЮБОВ" С БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ !?!?!?
Новини по държави: