Отидете към основна версия

1 046 4

ЕС иска най-добри отношения с Великобритания

  • ес-
  • урсула фон дер лайен-
  • великобритания

Урсула фон дер Лайен очаква позитивни преговори

Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз желае възможно най-добри отношения с Обединеното кралство в бъдеще, заяви в петък председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, но допълвайки, че "тези отношения никога няма да бъдат толкова добри, колкото членството в ЕС", съобщи БНР.

"И, да, в понеделник отваряме нова страница в нашата история", каза тя.

Фон дер Лайен посочи че предизвикателствата и възможностите, пред които е изправен единният блок, не са се променили заради Брекзит, настоявайки, че трябва намерят решение важните въпроси, свързани с изменението на климата, дигиталната революция и проблемите на миграцията.

Говорейки заедно с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли и с председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на пресконференция в европейския парламент за бъдещето на Европа, шефът на ЕК Урсула фон дер Лайен отбеляза: "Нашата сила е в нашия уникален съюз", противопоставяйки се по този начин на изолационистката политика.

Фон дер Лайен добави, че ЕС научи много от Брекзит преговорите през последните три години и половина. Съюзът също така научи, че 27-те държави членки са много по-силни когато са обединени и че ЕС е способен да "защити своята държава членка Ирландия" по време на преговорите с Великобритания

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини