Отидете към основна версия

4 092 30

Джонсън: Великобритания няма да направи никакви отстъпки пред ЕС

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • брекзит-
  • ес

Лондон ще се стреми към сключване на споразумение за свободна търговия подобно на това между ЕС и Канада

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще предупреди Брюксел, че Великобритания няма да направи отстъпки в търговските преговори с Европейския съюз, предаде ТАСС, като се позова на британски медии.

Утре Джонсън ще произнесе реч пред лидери на бизнеса, чуждестранни посланици и ръководители на аналитични центрове. Пред тях, както се очаква, Джонсън ще каже, че Лондон няма да допусне "съгласуване с общите правила и норми на Евросъюза, юрисдикция на европейските съдилища и отстъпки".

Великобритания ще се стреми към сключване на споразумение за свободна търговия подобно на това между Европейския съюз и Канада. Източник от канцеларията на премиера,цитиран от "Скай нюз" е заявил: "Ние сме напълно независими и нашият подход към споразумението за свободна търговия няма да зависи от нашите предишни задължения. Ние също така няма да се съгласим на задължения, които Евросъюзът преди това не е искал от други страни при сключването с тях на споразумения за свободна търговия", е добавил цитираният източник.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: