2 Февруари, 2020 09:39 4 078 30

Джонсън: Великобритания няма да направи никакви отстъпки пред ЕС

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • брекзит-
  • ес

Лондон ще се стреми към сключване на споразумение за свободна търговия подобно на това между ЕС и Канада

Джонсън: Великобритания няма да направи никакви отстъпки пред ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще предупреди Брюксел, че Великобритания няма да направи отстъпки в търговските преговори с Европейския съюз, предаде ТАСС, като се позова на британски медии.

Утре Джонсън ще произнесе реч пред лидери на бизнеса, чуждестранни посланици и ръководители на аналитични центрове. Пред тях, както се очаква, Джонсън ще каже, че Лондон няма да допусне "съгласуване с общите правила и норми на Евросъюза, юрисдикция на европейските съдилища и отстъпки".

Великобритания ще се стреми към сключване на споразумение за свободна търговия подобно на това между Европейския съюз и Канада. Източник от канцеларията на премиера,цитиран от "Скай нюз" е заявил: "Ние сме напълно независими и нашият подход към споразумението за свободна търговия няма да зависи от нашите предишни задължения. Ние също така няма да се съгласим на задължения, които Евросъюзът преди това не е искал от други страни при сключването с тях на споразумения за свободна търговия", е добавил цитираният източник.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    27 6 Отговор
    Тоя полуде съвсем
  • 2 Бай Вуй

    35 5 Отговор
    Ми като гледам как отвсякъде съм заобиколен от храни английско производство,стоки от първа необходимост произведени във Великобритания, как мосово се карат ангийски коли,произведени там,да не се бърка със таралясниците с десен волан, чак умирам от страх за бъдещето на ЕС без стоки от Великото кралство....ха ха ха междувпрочем точно сега е момента да се спре вноса на десняци -таралясници от келявия остров.

    Коментиран от #7, #14

  • 3 Тиквето

    5 6 Отговор
    Искам да ме праска......Да ми направи трътката на геврек....ИСКАААААМ ! О,Боби .....РАЗЧЕКНИ МЕ !
  • 4 русенец

    30 4 Отговор
    Според мен до пет години Шотландия, Уелс и С.Ирландия ще напуснат Обидиненото кралство. Все по-малко интерес имат да са в него, а само заради общата история не си струва да се остава заедно. Още повече, че общата история е доста кървава за да навява сантименти.
  • 5 Някой си

    16 10 Отговор
    Къде се покри мишока Туск?
    Нали беше много силен?
    Това не можело, онова не можело...едва ли не слънцето нямало да изгрее след Брекзит.
    То да не е като да задължаваш краставиците да растат само прави:)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай Вуй

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Вуй":

    Ааа..някой го заболя за таралясника му с десен волан за 500 паунда.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хахаха

    6 28 Отговор
    В Париж и Берлин голям го вадят, но Лондон има следните предимства:
    Британската общност от държави генерира над 50% от икономиката на света.
    Да не мислите, че САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия ще изоставят Британия?
    50% от продаваната риба в ЕС идва от Британия.
    Да не говорим за военен потенциал.

    Меркел и Макрон водят ЕС в грешна посока и вече дори Австрия се опълчва

    Коментиран от #11, #13, #15, #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 САП

    20 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Британската общност ха ха ха ...
    Там всеки е сам за себе си.
    Със сигурност няма да я оставят великибритания всеки ще уска да я прекара. На първо място в списъка на желащите са САЩ.
  • 12 обратен словоред

    9 4 Отговор
    ... Европейския съюз няма да направи отстъпки в търговските преговори с Великобритания...
  • 13 РЗС

    21 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Баче, аз, който живея и работя на острова от 8 години, ти казвам, че тия тукашните са най-некадърното племе дето съм виждал. На циментирано куче хляб не могат да дадат. ЕС е най-мощния съюз на планетата и без тия англета все още е така и затова всякви амери, китайци и друг циганор се опитват да разединят ЕС, защото съюза е твърде силен като единна общност, търговски и военно и както се сетиш. ЕС търгуват свободно със 70 страни, свободно движение на хора във всички членки. Кой друг континент е така обединен? 27 страни могат да смачкат всяка една малка държавица и военно и икономически. А страни като Франция и Германия са от великите сили. Когато ЕС направят единна армия хептем ще причинят кошмари на останалите самостоятелни кучета дето обикалят за кокал. Така като гледаш еврото квото и да стане, не помръдва, представяш ли си колко много вярват хората в ЕС? Я погледни лирата, 30% надолу само за 2019та

    Коментиран от #17

  • 14 Крали Марко

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Вуй":

    Надявам се, че "великите" британци ще останат верни на себе си и до сделка няма да се стигне. Следват мита, а от там и вносът на "обратни" волани ще загуби смисъл. Миналата вечер малоумниците се радваха, че си остават остров, но времего ще покаже кой е сбъркал.

    Коментиран от #26

  • 15 Гост

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Случва ми се да купувам в европейски магазини риба, но още погледът ми не се е спирал на английска такава. Норвежка, да.
  • 16 Крали Марко

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Тръмп отдавна чака този момент - сега ще може да предложи на Обеднялото кралство още по-малко, от колкото вчера, защото те просто нямат избор. Колкото до бившите колонии, мога само да си представя какво ще получат от там - още лилави на килограм. Може да погледнеш само един бранш- автомобилният и да кажеш как ще го конпенсират бившите колонии.
  • 17 Румяна Костова

    4 10 Отговор

    До коментар #13 от "РЗС":

    Къде видяхте военната сила на ЕС, след като той няма своя армия, а зависи от натовската? А тя все пак се управлява от американците.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 тоя с магарето

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    Така е, защото немците имат комплекси още от ВСВ. За 10 години ЕС може да се превърне във фактор, стига да се излеят пари. А ЕС има пари. Еврото ще е по-стабилна валута и от доларите след някоя и друга година. След Тръмп много страни се замислят как да избягат от зависимостта на една валута, която от своя страна може да зависи само от един луд. Сигурен съм, че технологично във военно отношение няма да отстъпят на САЩ и Русия.
  • 19 РЗС

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    Зависи от натовската засега, в ЕП се говори за създаване на единна армия, само от страни от ЕС, не амери, турци и пияни англета. Ако погледнеш колко страни от ЕС купуват и по колко от амерския Ф35 и друга нова военна техника ще ти стане ясно ЕС къде са военно на световната карта
  • 20 До 13

    6 0 Отговор
    "На циментирано куче хляб не могат да дадат"-----------------
    Разлях си кафето по дрехите

    Коментиран от #28

  • 21 Дейба

    2 1 Отговор
    А къв кеф ми беше да ходя с Ровъра на сервиз.
  • 22 Трай си и това е

    11 2 Отговор
    Кой го интересува тоя избий прът какво ще иска, срещу Европа не може да се борите маймуни, така могат да ви го турат че ше ви боли гъза 20 години:-)
  • 23 При всички положения

    5 12 Отговор
    Англичаните печелят. С или без ЕС Англия си е Англия.
  • 24 Кефиш ме Джонсън....

    0 5 Отговор
    Як си....и Найджъл Фараш също. На Найджъл чак му чипа микрофона в европейската комисия ед като кажа куп истини.
  • 25 така се прави

    1 5 Отговор
    Образен за устояване на националните интереси.Честито спасение от ЕС!Честита независимост!Явно любимите бежанци на ЕС ще стават главно немци и французи.
  • 26 Бай Вуй

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Крали Марко":

    То това за десняците го писах на майтап.Ясно е че щом влизат в сила нови митнически режими,ще се променят не само условията за внос, но и за износ.Автомобилите като стока няма как да правят изключение.Тепърва ще става интересно с Ирландия и Шотландия.Те не обичат от време оно с Англия, но времето ще покаже дали ще остане Великобритания или само Англия.
  • 27 Айдар

    1 2 Отговор
    На сутринта след свещеннияг БРЕКЗИТ,слънцето по ярко грееше ,кафето ми беше по ароматна,млякото се разпени повече дори .Чувстваше се различен деняг.Манна небесна обгърна Англия.А самия ангел Борис кражеше и бдеше всичко да е тамън.
  • 28 РЗС

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "До 13":

    сериозно ти казвам, англия е като жена без гърди, а жена без гърди е като село без начално училище, няма от къде да започнеш
  • 29 Митев

    1 0 Отговор
    Жалко за малка Англия-един бъдещ щат на САЩ
  • 30 друм

    0 0 Отговор
    Гаден ингилиз
Новини по държави: