Отидете към основна версия

2 099 2

Консулът ни в Милано: Паниката намаля

  • милано-
  • италия-
  • таня димитрова-
  • паника-
  • коронавирус

Все по-малко хора са с маски по улиците, каза Таня Димитрова

Снимка: БГНЕС/ EPA

Паниката намаля, хората започнаха да живеят нормалния си живот. Това заяви пред БНТ българският консул в Милано Таня Димитрова, коментирайки разпространението на коронавируса в Италия.

"Все по-малко хора са с маски по улиците. Хората почват да се успокояват, макар че имаме 400 заразени от вируса на болестта. Вече има и заразени деца", посочи тя.

"Имаме и позитивни новини - снощи в 23:07 часа кацна правителственият самолет тук, бяхме през цялото време в контакт с бригаден генерал Тодор Коджейков и организирахме отпътуването на 20 деца и 4 учителки от Каварна. Към 23:50 часа вече бяха в самолета, посрещнати бяха от доц. Димо Димов, началник катедра "Медицина" на бедствените ситуации във ВМА", заяви Таня Димитрова.

Италия е европейската страна, която е най-засегната от разпространението на коронавируса. Италианското правителство отправи призив за международна подкрепа за усилията си да овладее разпространението на заразата от коронавируса в страната. Близо петстотин души са заразени в страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: