Отидете към основна версия

9 508 14

Паника в Солун

  • гърция-
  • солун-
  • паника-
  • коронавирус-
  • вирус

Властите полагат максимални усилия да се ограничи разпространението на вируса

Снимка: БГНЕС/ EPA

В Солун настана паника след първия случай на коронавирус. Хората се презапасяват с храни, а магазините са опразнени. Избягва се и ползването на градски транспорт, предаде БНР.

Властите полагат максимални усилия да се ограничи разпространението на вируса след регистрирания първи случай в Солун. Лекари предупреждават, че в рамките на часове или няколко дни се очакват още регистрирани случаи на заразени хора.

Видимо жителите на Солун се страхуват от разрастване на заразата и масово се запасяват с храни. Все по-малко използват обществения транспорт. Шофьорите на градския транспорт в Солун отказват да ходят на работа, ако не се вземат предпазни мерки в автобусите. Забраниха достъпа до сградата на общината, извършва се обеззаразяване, защото пациентката с вируса е посетила заседание на общинския съвет.

Затвориха и училището, в което учи детето на пациентката. Кметът на Солун препоръча всеки да ограничи контактите с лица, които има вероятност да са заразени. Министърът на здравеопазването разпореди да се снабдят аптеките с повече предпазни маски. Изследват се още няколко случая със съмнение за коронавирус в цялата страна, а резултатите се очакват до края на деня.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: