Отидете към основна версия

6 473 60

Русия: В Сирия използват жени и деца като жив щит

  • идлиб-
  • сирия-
  • турция-
  • русия-
  • терористи-
  • жени-
  • деца-
  • щит

Ще има ли някога мир в Идлиб?

Снимка: БГНЕС/ EPA

Маршрутът на първия съвместен патрул на Русия и Турция в Идлиб е бил съкратен заради провокации, планирани от неконтролирани от Турция бунтовници, с използване на жени и деца за живи щитове, предаде ТАСС, като се позовава на информация на руското министерство на отбраната за журналисти.

В министерството са посочили, че днес в зоната за деескалация в Идлиб се е състояло първото съвместно патрулиране на участък от магистралата М4. Дължината на маршрута на съвместното патрулиране бе съкратена заради провокации, планирани от неконтролирани от Турция радикални групировки, са посочили от министерството.

В министерството са подчертали, че за осъществяване на провокации терористите са се опитвали да използват като жив щит цивилни, включително жени и деца. За да се изключат инциденти, при които е можело да пострадат цивилни, руско-турският координационен център е приел решение да съкрати дължината на маршрута на първото съвместно патрулиране.

На турската страна е предоставено допълнително време за предприемане на мерки за неутрализиране на терористичните групировки и за осигуряване на безопасността на съвместното патрулиране по трасето на М4, са заявили от министерството. Президентите на Русия и Турция - Владимир Путин и Реджеп Ердоган - съгласуваха на 5 март в Москва въвеждането на режим за прекратяване на огъня и редица други мерки за урегулирането на ситуацията в Идлиб.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания