Отидете към основна версия

5 243 8

Лекарството за артрит навлиза с успех във все повече италиански болници

  • италия-
  • коронавирус-
  • лекарство

Италианската агенция по лекарствата разреши ползването му при тежки случаи на пневмония, причинени от коронавируса

Снимка: БГНЕС/EPA

Както вече ФАКТИ писа, заради епидемията от коронавирус Италианската агенция по лекарствата разреши на 13 март експериментирането с Tocilizumab, произведен от Roche, който момента изглеждаше полезен само за борба с ревматоиден артрит.

Лекарството се използва с известен успех в Китай при пациенти в най-сериозно положение - които трябва да бъдат интубирани, с тежки пневмонии, придружени от тежка респираторна недостатъчност. Благодарение на обмена на информация между италианските лекари и тези от Шанхай, лекарството, което е мощно противовъзпалително, започна да се използва успешно в Неапол, Фано и Бергамо.

"Работи - обяснява Джамперо Д'Офизи, специалист по първични инфекциозни болести в института "Лазаро Спаланзани" пред La Stampa.

"Със своята противовъзпалителна сила то се бори със синдрома на освобождаване на цитокини, генериран от вируса, който е причината за сериозните дихателни недостатъци, които застрашават пациентите при интензивни грижи", поясни той.

Агенцията по лекарствата даде зелена светлина на експериментите си в пет големи италиански болници: Спаланзани, Сако в Милано, Поликлинико ди Павия, болницата в Падуа и Поликлиниката в Парма.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: