Last news in Fakti

17 Март, 2020 14:05 5 241 14

Ето как Италия ще компенсира икономическите загуби

  • италия-
  • коронавирус-
  • икономика-
  • джузепе конте

Няма да се допускат съкращения в Италия

Ето как Италия ще компенсира икономическите загуби - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на Италия прие постановление за „Лечение-Италия” – сериозна финансова маневра от около 25 милиарда евро в опит да се компенсират икономическите загуби в резултат на извънредното положение с коронавируса, предаде БНР.

Чрез този указ няма да се допускат съкращения. Той постановява над 3 милиарда и половина евро в помощ на здравеопазването. Над 10 милиарда се отделят за запазване на работните места. От тях например 3 милиарда са за самостоятелната трудова заетост, като всяка еднолична фирма, сезонен работник и други подобни форми на трудова ангажираност ще получи за месец март 600 евро.

Трудещите се под карантина ще са таксувани като при болнични. В помощ на семействата също ще има помощи като родителска отпуска от 15 дни за гледане на дете до 12 години, като родителя ще получава 50% от заплатата си. В случай, че детето има бавачка – детегледачка, на семейството се отпускат 600 евро. Указът отменя временно вноските по банковите заеми включително и жилищните за тези загубили работата си и за едноличните фирми, като държавата гарантира на банките 5 милиарда евро. Отлага се и внасянето на данъчните вноски.

600 милиона евро са за авиокомпания „Алиталия”. През април ще има нов икономически указ и той ще е свързан с европейските фондове. Премиерът Джузепе Конте изрази увереност и каза , че трябва да се говори за италиански модел не само за ограничаване на заразата на здравно ниво, но и по отношение на икономическата политика, която той нарече „мощна икономическа маневра, защото не можем да се преборим срещу наводнението с парцали и кофи. Ние изградихме истински защитен бент за семейства, фирми и работници и искаме Европа да ни последва “.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    3 7 Отговор
    Тез дето паднали от вируса на кренвирши?
  • 2 У нас

    11 3 Отговор
    обещават по 60% от заплатата но много добре знаят,че 99% от работещите се осигуряват на минималните прагове което означава по 200-300 лева помощ евентуално.

    Коментиран от #7, #14

  • 3 Пресаташето на коронавируса

    5 21 Отговор
    Парад за 9 май на червения площад в Москва ще има на мукавей в понеделник през 2048 година....Дотогава комунистите, атеистите и атакистите ще го гледат на запис от 2019 г😂😂😂 От другия месец руската армия излиза в карантина с тригодишни неплатени болнични! Очаквам все пак българските атеисти, комунисти и атакисти да се покръстят още тия дни 😂😂😂 Приемете православието, то е за вас, а след това поемете и причастието....
  • 4 Бат Бойко

    6 3 Отговор
    Да ги е.а,италианците, да ги е.а!
  • 5 Гост

    7 4 Отговор
    А тук ,,погребение Бьлгария,,............

    Коментиран от #9

  • 6 Бледоликият Джон

    4 14 Отговор
    Нищо немоат компенаират кафеджииска бедна туристическа държава.Рагаци лаладжии.
  • 7 Последния софиянец

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "У нас":

    За моите работници, трябва да платя по 250 лв осигуровки, а ще ми дадат по 200 лева помощи. По добре да не кандидатствам изобщо.
  • 8 Ммммммм

    12 2 Отговор
    Това добре ,но при нас как ще е не е ясно най-вероятно като се отпуснат средствата много от тях ще отидат в кухи фирми на "наши" хора и обикновеният работник ще яде ***
  • 9 Бат Бойко

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Нали отпуснах по 1000 лева за ковчег. Да ви е.а,и неблагодарниците, да ви е.а!

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бат Бойко":

    Да,ама само на мед.работници,то само на някои,няма за всички ,,излишька,, от контрабанда:) не стига.....Другите граждани да теглят бьрзи кредити от фирмите на Шиши.......:)

    Коментиран от #11

  • 11 Бат Бойко

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    За другите имам багери. ХА ХА ХА!
  • 12 На леля ти фустата

    7 1 Отговор
    Италия е Република, България е монархия
  • 13 Иван

    15 3 Отговор
    Това е италианското правителство се грижи за хората.
    А нашето, то е чуждо за народа си!
  • 14 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "У нас":

    който мами с осигуровките, така му се получава.