Отидете към основна версия

12 774 34

Северна Корея: Лидерът ни е в дълбока медитация

  • ким чен ун-
  • северна корея-
  • медитация-
  • болест-
  • лидер-
  • операция

Според южнокорейски медии Ким Чен Ун е претърпял операция

Снимка: БГНЕС/ EPA

Маршал Ким Чен Ун е в състояние на дълбока медитация. Това са съобщили медии от Корейската народнодемократична република (КНДР), предаде Лайф.ру.

Руският информационен сайт отбеляза, че с лаконичното съобщение пропагандната машина на Пхенян за пръв път от приблизително две седмици е разпространила данни за здравословното състояние на водача на азиатската комунистическа държава.

Последната поява на Ким Чен Ун е била на 11 април. Тогава той е ръководил съвещание на Корейската трудова партия, посветено на въпросите на вътрешната и външната политика на страната. Маршалът не се е появил на тържествената церемония по повод 108 години от рождението на своя дядо и основател на Северна Корея Ким Ир Сен на 15 април. Според южнокорейски медии Ким Чен Ун е претърпял операция и се е възстановявал след хирургическата намеса в резиденцията в курортно селище близо до Пхенян.

Състоянието на лидера на КНДР е предизвикало вълна от спекулации, че водачът на Северна Корея е бил едва ли не на смъртно легло, предаде Новини.бг. По-късно медии от Сеул са заявили, че Ким Чен Ун е бил в относително добро здраве. Медии по света нееднократно са публикували статии за това, че Ким Чен Ун е бил почитател на алкохола и тютюна. Той вероятно се е запознал с тези пороци по време на предполагаемо пребиваване в Швейцария през 90-те години на миналия век.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: