Отидете към основна версия

3 003 19

Световно обединение

  • обединение-
  • сзо-
  • еманюел макрон

СЗО обяви инициатива за общи действия

Снимка: БГНЕС/EPA

Световните лидери обявиха, че подкрепята инициативата на СЗО за ускоряване на работата за лекарства и тестове, съобщи Дойче Веле.

Програмата беше обсъдена на специална видео конференция. В нея участваха френския президент Еманюел Макрон и председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Председателят на СЗО Тедрос Гебрейсус обяви, че международната общност има нужда от бързо проучване. Той обяви, че отговор може да бъде даден само с общ подход.

Общите действия трябва да осигурят възможно най-бързо разработване на медикаменти. САЩ обявиха, че няма да участват в инициативата.

В момента се работи по 100 различни ваксини. Сътрудничеството трябва да осигури бърза работа и достъп на възможно най-голям брой хора, за бързо преодоляване на положението.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Меркел подкрепи СЗО

    Германският канцлер обяви подкрепа за Световната здравна организация, съобщи Дойче Веле. Германското правителство се дистанцира от американското ре ...
    23.04.2020
    1 868
    4
  • Призив: Да помогнем спешно на СЗО

    Франция предложи да се създаде експертна група, подобна на Междуправителствения панел за климатични промени (МПКП), която да помага на Световната здра ...
    20.04.2020
    3 870
    28
Новини по държави: