Отидете към основна версия

2 171 9

Вучич: Няма да приемем шантажа на Прищина, ЕС трябва да разбере това

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • косово-
  • хашим тачи

Диалогът има смисъл само ако Белград признае Косово, смята сръбският президент

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма да приемем шантажа на Прищина, ЕС трябва да разбере това, заяви сръбският президент Александър Вучич снощи, след видеоконференцията на високо равнище ЕС - Западни Балкани, за държавната телевизия РТС. По думите му такъв шантаж е имало и на вчерашната конференция, на която се е говорило и за диалога между Белград и Прищина.

"Не приемаме шантажа, че диалогът има смисъл само ако Белград признае Косово. В диалог се влиза с най-голяма вяра и с намерение да разговаряте и да постигнете договор. Не може да кажете предварително какво да е съдържанието на разговора", каза Вучич за РТС, цитиран от БТА,

"Ако не може да влезем в ЕС през следващата година, до четири години, както заради ситуацията в ЕС, така и у нас, защото не подценяваме недостатъците си, важно е да ни помогнат да отворим всички граници на Балканите и после, с отворени граници, да вървим към един вид шенгенско пространство, за да влизаме в Унгария и България без документи и забавяне на границите", каза Вучич за РТС.

Той изтъкна, че премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Кириакос Мицотакис са говорили изключително добре за Сърбия.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: