7 Май, 2020 13:13 2 156 9

Вучич: Няма да приемем шантажа на Прищина, ЕС трябва да разбере това

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • косово-
  • хашим тачи

Диалогът има смисъл само ако Белград признае Косово, смята сръбският президент

Вучич: Няма да приемем шантажа на Прищина, ЕС трябва да разбере това - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма да приемем шантажа на Прищина, ЕС трябва да разбере това, заяви сръбският президент Александър Вучич снощи, след видеоконференцията на високо равнище ЕС - Западни Балкани, за държавната телевизия РТС. По думите му такъв шантаж е имало и на вчерашната конференция, на която се е говорило и за диалога между Белград и Прищина.

"Не приемаме шантажа, че диалогът има смисъл само ако Белград признае Косово. В диалог се влиза с най-голяма вяра и с намерение да разговаряте и да постигнете договор. Не може да кажете предварително какво да е съдържанието на разговора", каза Вучич за РТС, цитиран от БТА,

"Ако не може да влезем в ЕС през следващата година, до четири години, както заради ситуацията в ЕС, така и у нас, защото не подценяваме недостатъците си, важно е да ни помогнат да отворим всички граници на Балканите и после, с отворени граници, да вървим към един вид шенгенско пространство, за да влизаме в Унгария и България без документи и забавяне на границите", каза Вучич за РТС.

Той изтъкна, че премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Кириакос Мицотакис са говорили изключително добре за Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 девалвация на мъжество

    16 2 Отговор
    А нашият Бащица с половин уста сгълча макетата, че видите ли не сме фашисти, щото евреите сме спасявали. Демек питайте евреите дали сме фашисти.

    Коментиран от #6

  • 2 Мим

    21 3 Отговор
    Само така Вучич,вижда се, че държиш за народа и нацията си,така трябва ,а и ни даваш хубав пример,как трябва и ние да се държим с макетата.
  • 3 В .В.

    13 2 Отговор
    Браво ,Сашо,. Кефиш ме...Исъс шоф . книжка може да идвате в БГ.. От мен няма проблем. .Шиптъра дръж надалече...Той не е нормално същество.
  • 4 Сите србе на врбе 😱

    11 10 Отговор
    А Войводина, западните покрайнини и Метохия кога ще ги признае Вуйо??!!?!! И с тях ще трябва да се разделят в следващите 50 години...

    Коментиран от #5

  • 5 Сърбин

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сите србе на врбе 😱":

    Да да как па не, най много да попушиш мало.

    Коментиран от #8

  • 6 хихихи

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "девалвация на мъжество":

    В Израел премахнаха плочата на цар борис. Смятат ни за полуфашисти.
  • 7 Geshev

    0 1 Отговор
    Е така се прави.
  • 8 фатмак

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сърбин":

    Както се вижда от 30 години насам го пушите само вие. Айде на море србе? А чакайте, вие и море си нямате вече )))))) хахаха шумадийски мингяни.
  • 9 Макето

    1 0 Отговор
    Александър Вучич е корумпиран и е време да си ходи. Издирваният от Интерпол престъпник Цветан Василев финансира партията на сръбския президент Вучич и политическата формация на външния министър Ивица Дачич. Това е основната причина Белград все още да бави екстрадирането на крадеца Цветан Василев.
Новини по държави: