Отидете към основна версия

2 156 8

Франция отговори на САЩ

  • франция-
  • бруно льо мер-
  • сащ

Страната не приема изтегляне от преговорите за нов данък

Снимка: БГНЕС/EPA

Франция ще продължи да работи по закона за нови данъци на дигиталните гиганти. Това заяви френският министър на финансите Бруно льо Мер, цитиран от France 24.

Новото законодателство трябва да осигури повече постъпления за европейските държави. То е насочено към онлайн компаниите с много високи приходи.

Американски представители призоваха преговорите по въпроса да бъдат прекратени. Американската администрация смята, че такъв закон не отговаря на интересите на САЩ.

Льо Мер обяви, че е било изпратено писмо от американския финансов министър Стивън Мнучин. То е било получено от представители на Франция, Великобритания и Италия.

Писмото се определя като провокация. В писмото се призовава да не се водят преговори по темата.

САЩ обявиха, че официално се оттеглят от преговорите и са готови да отговорят при решение в подкрепа на новия данък за компаниите.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Франция търси бързо решение от ЕС

    Правителството на Франция обяви, че се надява на споразумение за споразумението за подкрепа в ЕС, съобщи France 24. Предложението беше подкрепено о ...
    18.06.2020
    1 547
    3
  • Франция: ЕС да отмени бюджетните правила

    Франция отправи призив към ЕС да отмени бюджетните правила за страните в групата, съобщи France 24. Предложението беше направено от френския финансов ...
    22.05.2020
    2 031
    4
  • Франция настоява за нов данък

    Франция отново призова за налагане на европейски данък за технологичните компании. Това обяви френският министър на финансите Бруно льо Мер, цитиран о ...
    04.05.2020
    2 978
    8
Новини по държави: