22 Май, 2020 12:00 2 009 4

Франция: ЕС да отмени бюджетните правила

  • франция-
  • бруно льо мер-
  • ес

Страната с предложения за европейските държави

Франция: ЕС да отмени бюджетните правила - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция отправи призив към ЕС да отмени бюджетните правила за страните в групата, съобщи France 24.
Предложението беше направено от френския финансов министър Бруно льо Мер. Той смята, че спирачки за публичните разходи ще забавят стартирането на икономиката.

Посочва се, че това е било направено при финансовата криза и се е стигнало до забавяне. Според него правилата трябва да бъдат отменени за период от две години.

Правилата предвиждат държавите да ограничават бюджетния дефицит до 3% от БВП. Франция и Германия вече обявиха предложение за нов фонд за подкрепа.

Бюджетните правила са временно замразени.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    2 2 Отговор
    Хахаха, какво лицемерие цари в този скапан ЕС, същото е и за ЕЗ! Има някакви правила които важат само за тези, които могат да натиснат да ги спазват като нас! Сиреч правилата са за глупаците! Майната им на ЕЗ и ЕС крайно време е дажсе каже че икономиката в днешно е време е балон, печатане за да не обеднеят богатите нонкраят се вижда

    Коментиран от #2

  • 2 Много си наивен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Правилата са измислени за бедните хора от богатите.И винаги така ще бъде,защо се изнервяш?
  • 3 Chochakis

    1 0 Отговор
    Абе, вие сте много зле, това било измислено от този...за онзи...! Хората го мислят как да върви бизнеса и доходите на горе. Добре, че има държави, които да дават разумни предложения, щото, ако питаш нашите управляващи и бизнесмени, за да има напредък на българската икономика работниците ще трябва да плащат на работодателите си за това, че са на работа, а управляващите ще ръкопляскат. По-прост от българския народ няма, всички много знаят и много компетентни, но тънат в мизерия... /роби в собствената си държава/
  • 4 Франкофоб

    0 0 Отговор
    Скапани франсета все те ще са изключението, а после Германия и Източна Европа да го отнася. Не Обединеното кралство, а социалистическа Франция трябва да напусне ЕС и тогава нещата ще си дойдат на мястото. Франция, Русия, Сърбия, Гърция и Турция са трабълмейкърите на Европа. Ако ги няма тях Европа да е на светлинни години пред САЩ, Китай, Япония и Юж. Корея взети заедно.
Новини по държави: