Отидете към основна версия

2 428 30

Турция привлече САЩ на своя страна по либийския въпрос

  • либия-
  • война-
  • сащ-
  • турция-
  • мевлют чавушоглу

Анкара и Вашингтон са стигнали до споразумение да си сътрудничат

Снимка: БГНЕС/ EPA

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу заяви, че Анкара и Вашингтон са стигнали до споразумение да си сътрудничат в Либия, пише гръцкото издание Protothema.

По неговите думи, турският президент Реджеп Таийп Ердоган е предложил на американския си колега Доналд Тръмп сътрудничество в Либия, а последният е отговорил позитивно поради желанието му САЩ да играят по-активна роля в северноафриканската страна, предаде агенция "Фокус".

„Получихме инструкции да работим с американските ни колеги, което е важно за стабилността на региона и бъдещето на Либия“, заяви първият дипломат на Анкара. Коментарът му идва един ден след изненадващото посещение в Либия, където бяха и турският министър на финансите Берат Албайрак, както и началникът на разузнавателната служба MIT.

Коментирайки смъртта на Джордж Флойд в Съединените щати, турският външен министър заяви, че такова нечовешко поведение има и в Европа, посочвайки „Жълтите жилетки“ във Франция и отношението на Гърция към бежанците. Чавушоглу обвини Европа, че е затворила очите си за дивашко поведение в името на солидарността.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини