Отидете към основна версия

2 889 11

Представиха годишния доклад за прилагането на европейското право

  • ес-
  • доклад-
  • право

Увеличил се е броят на производствата

Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската комисия представи днес годишен доклад за наблюдение за прилагането на европейското право, съобщи France 24.

Представят се и постиженията на държавите в различни области. Прилагането на законодателството в ЕС е важно за гражданите, защото отстоява техните права, както и условия за конкуренция на вътрешния пазар.

Броят на висящите производства за неизпълняване на движенията се е запазил, а новите производства са се повишили с една четвърт. Най-малък брой на нови производства са били открити в Люксембург, Естония и Литва, а най-много в Гърция, Испания и Италия.

Комисията е проверила прилагането на законодателството за околната среда, предприемачеството, вътрешния пазар и превозите. По тях са открити половината от наказателните процедури.

 Отркити са процедури срещу три държави за прекомерно замърсяване на околната среда и срещу пет държави за неусигорен достъп до единния номер за спешни повиквания.

Повече от половината от процедурите през миналата година са били открити заради ненавременно въвеждане на европейски правила.

Относно процедурите за ненавременно въвеждане на европейски правила, най-много такива има в България, Гърция и Кипър.П

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини

  • ЕС защитава медийната свобода

    Медийната свобода на страните в Европа се ограничава. Това заяви евродепутатът Магдалена Адамович, съобщи France 24. Въпросът е свързан с върховенс ...
    10.09.2020
    1 607
    13
  • САЩ и ЕС са братовчеди

    Китай увеличи своята мощ, но е и някак самотен. Това обяви върховният представител на ЕС по външните работи Жозеп Борел, цитиран от France 24. Боре ...
    31.07.2020
    2 450
    15
  • ЕС съдейства в преговори между Косово и Сърбия

    Сръбска делегация пристигна за преговори с Косово, съобщи Танюг. Делегацията е оглавена от директора на службата за Косово Марко Джурич. Разговорит ...
    30.07.2020
    2 277
    2
  • ЕС наблюдава медийната свобода

    Стабилноста на европейските медии  ще е часто от докладите за върховенството на закона, съобщи France 24. Положеинието на еворпейските медии с ...
    29.07.2020
    3 995
    26
Новини по държави: