Last news in Fakti

31 Юли, 2020 15:15 2 887 11

Представиха годишния доклад за прилагането на европейското право

  • ес-
  • доклад-
  • право

Увеличил се е броят на производствата

Представиха годишния доклад за прилагането на европейското право - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската комисия представи днес годишен доклад за наблюдение за прилагането на европейското право, съобщи France 24.

Представят се и постиженията на държавите в различни области. Прилагането на законодателството в ЕС е важно за гражданите, защото отстоява техните права, както и условия за конкуренция на вътрешния пазар.

Броят на висящите производства за неизпълняване на движенията се е запазил, а новите производства са се повишили с една четвърт. Най-малък брой на нови производства са били открити в Люксембург, Естония и Литва, а най-много в Гърция, Испания и Италия.

Комисията е проверила прилагането на законодателството за околната среда, предприемачеството, вътрешния пазар и превозите. По тях са открити половината от наказателните процедури.

 Отркити са процедури срещу три държави за прекомерно замърсяване на околната среда и срещу пет държави за неусигорен достъп до единния номер за спешни повиквания.

Повече от половината от процедурите през миналата година са били открити заради ненавременно въвеждане на европейски правила.

Относно процедурите за ненавременно въвеждане на европейски правила, най-много такива има в България, Гърция и Кипър.П


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    9 0 Отговор
    Пак ли ние!?
  • 2 Иван от Горубляне

    12 1 Отговор
    Не разбрахте ли, че мутрата пести от нас - околна среда, води, въздух, за да може да ги открадне. Не се чудете, че чекмеджетата са му пълни. А нашето здраве е най-зле от цяла Европа. Благодаря мутро, продължавай с геноцида.
  • 3 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    Изчетох всички коментари на ученИ, недоученИ участници тук. Само някъде по средата забелязах просветление у едного, който така и не бе развил мисълта си до край. Тъй като светът се унифицира с всеки изминал ден и трите велики сили с обкръжаващите ги копиеносци, които имат ядрено оръжие си играят на информационни войни, като ни показват " фейк " новини и ни карат да с страхуваме от неизвестноста и бъдещето. Това съм го писал и преди. Двете основни чувства, които ръководят човешкото същество , това са гладът и страхът, в съвременния свят всичко друго е манипулация на информационните потоци. Имам чувството , че великите сили имат своя вътрешна договорка, да си играят с малките безресурсни държави на една игра и да ги контролират. Играта за доброто и лошото ченге! Малките държавици , като нашата се мятат от единия в другия край и не виждат , как собствените ми васални на великите сили правителства ги загробват все повече и повече. Идеята на е т.н. NWO да бъде наложен повсеместно. Скоро ще почнат да ни вземат и данък за въздуха , който дишаме.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тираджия

    1 0 Отговор
    НеУсигОрен достъп!? Е па може ли в 1 дума 2 грешки? Мисирска му работа
  • 6 ЕС и парите

    1 0 Отговор
    ЕС щеше да даде пари с теб и без теб, заслугата НЕЕ твоя, виж колко пари получават Гърция и Румъния!!!! И тогава се хвали!!!
  • 7 жжж

    1 0 Отговор
    В Бг европейско право няма. Гражданите нямат права. У Бг правото не е променено от времето на Т. Живков. Сталинизъм.

    Коментиран от #9

  • 8 жжж

    2 0 Отговор
    От 6 коментара нито 1 по темата. Тролажът упорито отклонява всяка тема в друга посока. Дали не е умишлено това разводняване?!
  • 9 Добро утро

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "жжж":

    Откакто има хелзински комитет и сумати правозащитници защитаващи анти Български интереси. Правото българина сам да решава е отнето. За съжаление не сме, държава на място като Унгария или Полша който не дават и гък на такива комитети.

    Коментиран от #10

  • 10 жжж

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Добро утро":

    Странно е, че припознаваш БХК като единствен представител на гражданските права. На много по- високо ниво трябва да бъдат защитени гражданските права.
    Като спомена БХК, да вметна- в другите държави от ЕС и в САЩ има в пъти повече организации, фондации, комитети и пр., защитаващи правата на гражданите. А в БГ за 30 год. уж демокрация сал един БХК и той ви е трън в очите. И пишете за европейските права като за голямо зло.

    Коментиран от #11

  • 11 Факти

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "жжж":

    Мирен бе. Значи кво ми дреме за демократорите, проляли кръвта на стотици милиони уж в името на демокрацията. Грабещи ресурси, владеещи народи и нации, пък веднъж като се накрали, и ояли и хоп сетили се за човешки права. Не може малцинствата в една държава да имат повече права, и да ходин на пръсти заради тях. Ще ни писне и както сме подкарали сега политиците ще ми станете, и на хелзински комитетчета. Искам като в Унгария...
Новини по държави: