Отидете към основна версия

2 586 56

Германия заплаши Русия със санкции, ако се докаже вината ѝ в отравянето на Навални

  • алексей навални-
  • хайко маас-
  • германия-
  • санкции-
  • русия-
  • отравяне

Германия няма да се поколебае да наложи допълнителни санкции срещу Русия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ще има дипломатически отговор в случай, че разследването на болестта на руския опозиционен лидер Алексей Навални се окаже "опит за убийство по инициатива на държавата", заяви в петък германският външен министър Хайко Маас.

Според него Германия няма да се поколебае да наложи допълнителни санкции срещу Русия, ако бъде установено, че руски държавни структури стоят зад отравянето на опозиционера на Кремъл, предаде БНР. Маас също така информира пресата, че Навални, който в момента се лекува в Германия, е в стабилно състояние и че болестните му симптоми отслабват. Здравословното му състояние обаче остава сериозно, обясни министърът.

Междувременно болницата, в която се лекува Навални, също заяви, че се наблюдава "известно подобрение" в неговото състояние. "Състоянието на Алексей Навални се подобрява, няма опасност за живота му, но той продължава да е в изкуствена кома", съобщи негова говорителка на базата на информация от берлинската болница "Шарите".

Русия е била предупредена по случая с Навални от редица държави, които призоваха за разследване, за да се разбере какво се е случило с опозиционния политик, но Кремъл категорично отрича да има участие в случая. От Кремъл дори поставят под съмнение Навални да е отровен.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: