Отидете към основна версия

2 052 22

Меркел: Само Русия може да даде отговори за отравянето на Навални

  • алексей навални-
  • германия-
  • новичок-
  • отравяне-
  • ангела меркел-
  • русия

Меркел иска отговори от Москва

Снимка: БГНЕС/ EPA

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че руският опозиционер Алексей Навални е станал жертва на опит за убийство чрез отравяне, съобщи AP.

След като по-рано днес бе обявено, че съгласно заключенията на лаборатория на германските въоръжени сили, Навални е отровен с нервнопаралитичен агент от групата "Новичок", Меркел каза, че "има много сериозни въпроси, на които само руското правителство може да отговори и то трябва да отговори".

„Билд” цитира думи на Меркел, че с този опит за убийство е направен опит „да се затвори устата” на Навални, който през годините разкриваше корупционни схеми в Руската федерация. Меркел отново подчерта, че няма никакви съмнения, че Навални е отровен.

По-рано днес говорителят на германското правителство Щефен Зайберт каза, че Има категорични доказателства, че руският дисидент Алексей Навални е отровен с невропаралитичен агент от групата "Новичок". Алексей Навални бе транспортиран със самолет до Берлин на 22 август, след като два дни преди това се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия. През последните десетина години той е един от най-яростните противници на руския президент Владимир Путин. Състоянието на Навални към момента е стабилно, посочиха лекуващите го доктори.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: