Отидете към основна версия

7 631 20

Мария Колесникова е безследно изчезнала

  • мария колесникова-
  • изчезнала-
  • беларус-
  • протести-
  • отвличане

Мобилният телефон на Колесникова е изключен

Снимка: БГНЕС/ EPA

Беларуската опозиционна деятелка Мария Колесникова е изчезнала безследно. По информация на руската агенция РИА Новости, полицията изяснява дали не става дума за отвличане, а Координационният съвет на демократичното движение в Беларус предполага, че тя навярно е арестувана.

Мобилният телефон на Колесникова е изключен, няма връзка и с двамата ѝ най-близки сътрудници. Порталът tut.by цитира очевидка, според която, няколко облечени в черно мъже са хванали Колесникова в центъра на Минск, натоварили са я в микробус и са я откарали в неизвестна посока. Тази информация засега не е потвърдена от Координационния съвет. Според агенция Интерфакс, полицията в Беларус отрича да е замесена в случая.

38-годишната Колесникова е сред съмишлениците на Светлана Тихановская, най-известната опонентка на президента Александър Лукашенко. Но докато Тихановская се намира в изгнание в Литва, Колесникова остана в Минск, където подготвяше създаването на нова опозиционна партия. Тя е сред постоянните участници в протестите против Лукашенко.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: