Отидете към основна версия

8 015 12

Предупреждение! Великобритания може да ограничи човешки права след Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън

Обсъжданите мерки засягат изключения от закона на правата на човека от 1998 година

Снимка: shutterstock

Британските власти смятат да се откажат от значителна част от общоевропейските норми в областта на правата на човека, съобщава днес в електронната си версия в. "Сънди телеграф", цитиран от ТАСС.

По данни на изданието британското правителство работи над предложения за ограничаване на действията на законодателството за правата на човека в онези сфери, където съдебните органи "са се престарали" с неговото прилагане.

Обсъжданите мерки засягат изключения от закона на правата на човека от 1998 година. Това може да лиши мигрантите и бежанците от възможността да използват законодателството, за да избегнат депортиране, но в същото време да защити британските военни от обвинения, свързани с дейността им в чужбина.

Както отбелязва изданието, плановете на правителството може да доведат до нова конфронтация с ЕС, доколкото Брюксел изисква от Лондон да се придържа към закона за правата на човека и Европейската конвенция за правата на човека, за да се осигури правно сътрудничество след излизането на Обединеното кралство от ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: