Last news in Fakti

15 Септември, 2020 21:30 5 341 7

Новата голяма победа на Борис Джонсън

  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ес

Британският премиер спечели първото гласуване на спорния проектозакон за Брекзит

Новата голяма победа на Борис Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Спорният проектозакон на британския премиер Борис Джонсън, който може да променя части в подписаното Споразумение за Брекзит, премина първата преграда в парламента след като депутатите в Камарата на общините гласуваха със 77 гласа мнозинство в негова полза.

Победата на правителството бе очаквана като се има предвид мнозинството от 80 гласа, което има управляващата Консервативна партия.

От общо 650 депутати в Камарата на общините 340 гласуваха „за“ и 263 „против“ предложеното законодателство.

В обсъжданията преди гласуването министрите настояваха, че проектозакона е необходим, за да бъде защитена Северна Ирландия и останалата част от Обединеното кралство, ако се провалят преговорите за бъдещите търговски отношения с ЕС.

Критиците обаче, сред които видни членове на Консервативната партия, предупредиха за рисковете, които носи нарушаването на международното право. Назряващият бунт в редиците на торите се очаква да се прояви по-сериозно в следващите фази на законодателния процес, който включва детайлно разглеждане на проектозакона по комисии, гласуване на трето четене в Камарата на общините, след което ще бъде изпратен в Камарата на лордовете, където консерваторите нямат мнозинство.

Само в случай, че проектозаконът мине успешно през същите фази и в Камарата на лордовете той може да получи одобрението на кралицата и да се превърне в закон.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Магаре на мост

    11 9 Отговор
    Тоя е малкия Тръмп. Заедно ще унищожат цивилизацията...
  • 2 ТаУмВзе

    20 2 Отговор
    Империята сама унищожава Себе си. Честит лондонистан рошав.

    Коментиран от #5

  • 3 анализатор

    5 0 Отговор
    Гласуването беше просто формалност. С такова мнозинство не е изненада за никого..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Навални

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    За добро или лошо Борето си гони плановете и ръчка еврокошера с изодзаде.възпитанникът на Итън Колидж ще закуси с високата 161см.възпитаничка на Хановерското медицинско училище фрау Ляйен и ще я преглътне със своя следобеден чай(Afternoon Tea)

    Коментиран от #7

  • 6 номад

    0 3 Отговор
    3025 може и да напуснат ЕС ако мине референдума тогава иначе 3955 със сигурност напускат .
  • 7 Чук

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Навални":

    Моля дървокрадци, които не да интересни на никого, освен на дърти фашунгерски бабета да не се изхождат неподготвени....що не отиде в Лондон бе таратупняк "опозиционен" ингилузите ще вият кат сирени зад Ламанша и ще ди спомнят горящите Спитфаери след Месерите...
Новини по държави: