Отидете към основна версия

3 493 19

Арменската армия е убила 5-членно семейство

  • азербайджан-
  • армения-
  • семейство-
  • убийство-
  • нагорни карабах

Тежки обвинения към арменските въоръжени сили

Снимка: БГНЕС/ EPA

Петима души от едно семейство са били убити при арменски обстрел в ескалиралото вчера напрежение между двете страни, обявиха от Посолството на Азербайджан в България, цитирайки информация в агенция АПА.

„На 27 септември военно-политическото ръководство на агресора Армения продължи своите провокационни действия в нарушение на задълженията си по Женевските конвенции, като стреля с тежко оръжие по цивилното население на Азербайджан, включително извършвайки различни престъпления срещу цивилни“, посочи офисът на главния прокурор на Република Азербайджан пред АПА .

Изразяваме нашата дълбока скръб, че Гурбанов Елбрус Иса оглу, жител на село Гашалти, област Нафталан, както и четирима от членовете на семейството му, са убити в резултат на артилерийски огън от арменските въоръжени сили срещу цивилното население на Азербайджан. Започнато е наказателното производство от главния прокурор в област Горанбой в съответствие с Наказателния кодекс на Република Азербайджан. В ход са необходимите следствено-оперативни мерки по въпроса.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини