Отидете към основна версия

2 343 10

Великобритания и Канада наложиха санкции на режима в Минск

  • санкции-
  • беларус-
  • великобритания-
  • канада-
  • александър лукашенко-
  • режим

Британските санкции включват конфискация на активи и забрана за влизане на територията на Великобритания

Снимка: EPA/БГНЕС

Правителството на Великобритания е наложило санкции срещу президента на Беларус Александър Лукашенко, най-големия му син - Виктор, вътрешния министър на страната и още петима високопоставени представители на белоруските власти. Те са включени в списъка със санкции, публикуван на сайта на Министерството на външните работи на Обединеното кралство, пише news.bg.

Канада е взела подобно решение. Външното министерство на страната обяви налагането на санкции срещу Лукашенко и други високопоставени представители на страната.

"В сътрудничество с Великобритания и в подкрепа на народа на Беларус Канада налага санкции срещу служители на правителството на Беларус, включително Александър Лукашенко", се казва в изявление, публикувано на сайта на канадското правителство.

Списъкът със санкции включва още 10 високопоставени служители на Беларус, включително министърът на вътрешните работи Юрий Караев, шефът на ЦИК Лидия Ермошина, както и синът на Лукашенко - Виктор.

Британските санкции включват конфискация на активи и забрана за влизане на територията на Великобритания, се уточнява в списъка с ограничителни мерки.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: