Last news in Fakti

27 Септември, 2020 14:17 1 948 8

Искат в Беларус да има анархия, каза външният министър

  • беларус-
  • оон-
  • анархия-
  • протести-
  • владимир макей-
  • александър лукашенко-
  • санкции

Според него въвеждането на санкции ще има обратен на търсения ефект

Искат в Беларус да има анархия, каза външният министър - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правят се опити Беларус да бъде "въвлечена в хаос и анархия" - това заяви министърът на външните работи на страната в изказването си пред ООН, предаде БНТ.

Според него въвеждането на санкции ще има обратен на търсения ефект. Владимир Макей подчерта, че бъдещето на Беларус ще се решава от нейния народ, но не на барикади, а с помощта на цивилизован диалог, включително и в рамките на вече започнатата конституционна реформа.

"След неуспешния опит да ни се наложи "цветна революция", в момента сме подложени на външна намеса, чиято цел е разпад на държавата. Граничещи с цинизма заявления на редица наши западни съседи, за уж загрижеността им за суверенитета и добруването на Беларус, не са нищо повече от опити страната да бъде въвлечена в хаос и анархия, което ще върне Беларус години назад", коментира Макей.

Протестите в Беларус започнаха на 9 август след президентските избори, официално спечелени от Александър Лукашенко, който е на власт от 26 години. Опозицията, начело със Светлана Тихановска, твърди, че вотът е фалшифициран и иска нови избори. От началото на демонстрациите са задържани повече от 12 хиляди души. За днес е планирано поредното мащабно шествие с искане за оттеглянето на Лукашенко.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    1 15 Отговор
    Да насрочат нови избори веднага .Това е решението.Ако Лукашенко е толкова силен от какво се плашиш?

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Сандо

    12 3 Отговор
    Беларус е вече мишена,нарочена от "демократичните" сили.Има само две възможности,среден път няма.Трябва да вземат бързо решение,никой няма да ги чака.Има и още едно нещо,на което никой не обръща внимание:изградената организация на държавата,основана на постигнатото в СССР трябва да бъде унищожена и в това има единомислие от двете противоборстващи страни.Който и път да избере,Беларус го чакат големи промени.
  • 3 Тоя изкуфял комуняга

    1 16 Отговор
    Ке падне и ке избега и Раша
  • 4 Българин

    1 19 Отговор
    В момента се провежда поредният много хиляден митинг срещу Лукашенковската диктатура, подкрепена единствено от Московската олигархия
  • 5 оня с коня

    13 4 Отговор
    Западните Санкции спрямо Беларус биха се изразили Единствено в "Търговски" и Забрана на някои лица да пътуват на Запад.Затова и ОТ КАКВО СЕ ПРИТЕСНЯВА Беларус и КАКВО Я ИНТЕРЕСУВА Запада,след като е в Мощният Съюз ОНД,а Велика Русия е непосредствено до Нея?И казва Външният Министър на Беларус че санкциите ще имат Обратен ефект,но инатестия Запад работи според Девиза "Бе стане - не стане със Санкциите,НИЕ Сме длъжни да опитаме"!Впечатляващи са думите на Лукашенко обаче:"Ако Беларус стане "Западна",СЛЕДВАЩАТА Е РУСИЯ"!!!затова и е НАЛОЖИТЕЛНО Русия да подкрепи Беларус Немедлено с Войска и НАЙ-ВЕЧЕ С ПАРИ.Не го ли стори ,това значи че НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ,което е в Пълен разрез с твърденията на Русофилите тука че "Светът вече е Многополюсен",т.е. че Лъжат нагло
    е има и Друг полюс на света ОСВЕН АМЕРИКА!
  • 6 плевен

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    А вие ще престанете ли да се търкаляте на Орлов мост, когато Бойко ви бие за пореден път?
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    Едни нови избори ще струват 10 - 15 милиона евро...Беларус няма излишни пари за да ги дава за кефа на някой си.
  • 8 Borislav Popov

    1 0 Отговор
    Абе няма ли кой да я настърже тая Тихоновская че да миряса! То от ясно по ясно е че още след като я отведоха насилствено в Литва и след като я подучиха какво да говори тя се взе на сериозно за лидер на Беларус. Всички знаем че атаката не е срещу Беларус а срещу Путин и Русия и ако САЩ успеят ще е победа срещу Путин и наистина наред ще е да се демократизира Русия. САЩ пръскат с години наред луди пари чрез фондации в Беларус за да се стигне досегашното положение и няма да се откажат лесно. Войната в Нагорни Карабах не е случайна и е за отвличане на вниманието.
Новини по държави: