Отидете към основна версия

14 778 47

В Северна Македония: Фашистите все още управляват България

  • северна македония-
  • фашисти-
  • българия-
  • красимир каракачанов-
  • вмро-
  • ес

Идеологията на ВМРО е "чист фашизъм"

Снимка: БГНЕС

„Цигански проблеми“, „Турция разбулена“ - това са две от малкото категории, които могат да се видят на официалния сайт на партията на Красимир Каракачанов, ВМРО, който прилича повече на листовка на нацистка партия и напомня на тъмните времена, отколкото на страница на управляваща партия в съвременна европейска държава. Това пише македонското издание Infomax.mk.

Името на Каракачанов става все по-актуално през последните месеци, след като той стана първият висш български служител, който наложи вето на членството на Северна Македония в ЕС, ако абсолютните изисквания на България за отказ от македонски език и история не бъдат приети, припомня медията, като допълва, че в изявление за ТВ 24 той каза на македонците, че са сменили името си, от знамето ще се откажат, както от историята, така и от езика, предаде "Евроком".

Каракачанов е и вицепремиер и президент на ВМРО, което означава, че партията му е част от управляващата структура. Достатъчно е да прочетете изявление на уебсайта на българската ВМРО, за да разберете каква идеология разпространява тази партия. Нека свалим ръкавиците си и да кажем, че това е чист фашизъм, разпространяван в държава-членка на Европейския съюз, пишат още в Infomax.mk.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: