Отидете към основна версия

20 092 40

Тръмп каза какво ще направи след изборите

  • сащ-
  • избори-
  • гласуване

Просто ще си почине

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп си призна, че след изборите на 3 ноември той просто ще има нужда от почивка. "За днес имаме 3 митинга, а утре - 5. На най-малкия от тях се очаква да присъстват 25 000 души. В понеделник ще имаме 5-6 събития. Аз дори не знам какво ще правя след изборите. Предполагам, че всички ние ще се приберем вкъщи и ще почиваме", каза Тръмп.

Водещи медии обявиха, че резултатите от изборите няма да станат ясни в нощта срещу 4 ноември, а след седмица. Причината е безпрецедентно големия брой гласоподаватели, които заради пандемията от коронавирус, ще упражнят правото си на глас предсрочно или по пощата. По данни на сайта United States Elections Project, до 3 ноември ще са гласували над половината от тези, които са решили да упражнят конституционното си право. Това може да са 150 млн. души, или 65% от американците. Това ще е най-високият показател от 1908 г. насам.

На предстоящите на 3 ноември избори ще бъдат избрани президент и вицепрезидент на САЩ, 35 сенатора, всичките 435 члена на Камарата на представителите, 13 губернатора, както и местни органи на властта.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 46 гласа.

Свързани новини