Отидете към основна версия

4 574 22

Лоши новини за Тръмп! Съд в Мичиган отхвърли искането му за спиране на преброяването

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Притеснителни новини за лагера на сегашния президент идват и от Джорджия, където резултатите към момента могат да доведат до победа на опонента му

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съдия в Мичиган отхвърли съдебен иск на кампанията на президента на САЩ Доналд Тръмп, подаден в опит да спре преброяването на гласовете в щата, предаде "Ройтерс".

Съдия Синтия Стивънс отхвърли иска по време на съдебно заседание и заяви, че планира да издаде писмено решение утре.

В Мичиган, който осигурява 16 гласа в избирателната колегия, Байдън води с разлика от около милион гласа (50,6:47.9%, 2,788,425 - 2,639,037).

Кандидатът на демократите Джо Байдън има по-добри шансове за спечелване на нужните 270 гласа от електоралната колегия. По данни на "Асошиейтед прес" той разполага с 264, а досегашният държавен глава републиканец Доналд Тръмп - с 214. Данните и прогнозите в различните медии обаче се различават.

За момента няма обявени официални победители в щатите Аризона, Аляска, Джорджия, Невада Пенсилвания и Северна Каролина.

В Аризона Байдън води и преднината му се увеличи, като още вчера беше прогнозирана победа на кандидатa на демократите там.

При официална победа на Байдън в Аризона пътят на Тръмп към втори мандат се затруднява. Притеснителни новини за лагера на сегашния президент идват и от Джорджия, където резултатите към момента могат да доведат до победа на опонента му.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.

Свързани новини