Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 09:25 2 780 12

Тръмп vs. Байдън - битка за всяка бюлетина!

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Борещият се за втори мандат Доналд Тръмп отново заяви, че ще оспорва изборните резултати заради измами и корупция при гласуването по пощата

Тръмп vs. Байдън - битка за всяка бюлетина! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп или Джо Байдън – името на следващия американски президент все още е загадка. Броенето продължава, след като рекорден брой граждани дадоха гласа си.

До момента Байдън взима 253 гласа в Избирателната комисия, а Тръмп – 214. Неразпределени са 71 гласа, необходими за победа са 270. Демократът е спечелил рекордните над 71 млн. гласа, а републиканецът е събрал около 67 млн. гласа или с 4 млн. повече от кампанията си преди 4 г. Това се обяснява с високата избирателна активност в САЩ, предаде bTV.

Развръзката ще дадат резултатите от няколко ключови щата. Би Би Си публикува вариантите за победа на двамата кандидати. За да стане президент Джо Байдън трябва да спечели два от щатите Аризона (11), Северна Каролина (15), Невада (6) и Джорджия (16). Или да спечели в Пенсилвания, с нейните 20 електорални гласа.

При Тръмп положението изглежда по-сложно – той задължително трябва да вземе Пенсилвания, плюс поне три от останалите четири ключови щата. Републиканецът има преднина в Северна Каролина, Джорджия и Пенсилвания, а демократът – в Невада и Аризона.

Намалява разликата между Байдън и Тръмп в Джорджия и Пенсилвания. Демократът изрази увереност, че ще спечели вота.

„В Америка гласуването е свещено. Така хората от тази нация изразяват своята воля и тя е волята на гласоподавателите. Не друг и не друго избира президента на Америка. Затова всяка бюлетина трябва да бъде преброена и точно това ще видим в момента. Демокрацията понякога е объркана и понякога заслужава търпение. Но това търпение сега се възнаграждава повече от 240 години със система на управление, на която завижда целият свят“, каза Байдън.

Борещият се за втори мандат Доналд Тръмп отново заяви, че ще оспорва изборните резултати заради измами и корупция при гласуването по пощата.

„Ако преброите законните гласове, аз печеля лесно. Ако броите незаконните гласове, те се опитват да ни откраднат изборите. Ако броите гласовете, които пристигнаха много късно, ние ги следим много внимателно, но много пристигнаха късно. Аз спечелих категорично много ключови щати, включително мащабни победи във Флорида, Айова, Индиана, Охайо и това са само няколко. Постигнахме тези и много други победи въпреки историческата намеса в изборите на големите медии, големите пари и големите технологии“, заяви републиканецът.

Продължават и протестите в различни щати. Най-многобройно беше недоволството в Аризона и Финикс, където се събраха предимно привърженици на Тръмп и то в близост до избирателните секции.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даваййй

    18 5 Отговор
    Тръмп ПОБЕДААА
  • 2 Май май

    3 6 Отговор
    Бай Дончо ще ги изнасят санитарите.
  • 3 1234

    8 0 Отговор
    Откечения дядка си призна ,че мами на изборите, на тоя човек ще му дадът ключа от чдреното куфарче- луда работа.

  • 4 СССРБарета

    14 0 Отговор
    Гласуването пък било свещено! Голяма глупост! В сащ отдавна няма демокрация! Изборите са фалшиви и не го казвам аз... а деистващият президент!
  • 5 Тръмп,не се ядосвай

    13 0 Отговор
    Това е демокрацията. И при нас е така. Преброените бюлетини показват едно а накрая в протоколите са показани съвсем други резултати. Това е братиньо. Важното е олигарсите да крадат.

    Коментиран от #6

  • 6 Кире

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тръмп,не се ядосвай":

    Там си нямат патерицата корнелск да замазва нещата!
  • 7 3,14К

    8 0 Отговор
    100% гласове за Фандъкова в махалите. 100% за Байдън по пощата. Демократични ценности и морал. Абсолютна измама.
  • 8 не може да бъде

    7 0 Отговор
    Като външен наблюдател бих казал,че изборите в САщ сега -това е хаос и бъркотия.И победителят ще бъде определен чрез фотофиниш в съда!Но какви други оценки се дават на тези избори -официално ,чрез медиите -накрая ще кажа кой ги дава и защо това е важно
    -сегашните избори са корупция и мошеничество
    -установени са нарушения,внушаващи сериозно безпокойство
    -става все по-лошо с всеки изминат ден
    - в медиите четем описани съвършено гнусни истории
    -в изборите е имало безпрецедентен натис от медии,политици ,социолози в/у избирателите
    - съвършено лъжливи прогнози и новини
    -мъртви души и фалшиви избиратели
    Вижте ,значи не става дувма за изборите в Ботсуана или Центраноафриканската република,а за САЩ.И тези оценки по-горе,почти буквално са казани от действащия президент на САЩ !?
    Какъвто и да той,и колкото и да е пристрастен подобни оценки са ужасяващи -това е официално лице и той не може да говори така без подкрепа от съпартийците си!?
    В добавка на това идва и новината ,че американските пощи не са успяли да доставят навреме над 150000 бюлетине и те не могат да бъдат включени в преброяването!?
    Бих искал само да попитам,с какво право и с какъв морал американците определят кой е демократ и кой не е демократ!?
  • 9 Сталин

    2 0 Отговор
    Не е важно кой как гласува .
    Важно е кой брои
  • 10 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ТЪРЪТЪМПИ И ТЪРЪТЪПЧОВЦИТЕ ПРОСТО НЕ СИ ДАДОХА СМЕТКА , ЧЕ ПАРИТЕ НА САЩ СА В РЪЦЕТЕ НА ЕВРЕИТЕ-СЕМИТИ-ЦИОНИСТИ И ЦРУ ПОД ТЕХЕН КОНТРОЛ !!! ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИОННИ МАСИВИ + ХОЛИВУУД СА НА ДЖАНГЪЛИТЕ !!! АМА ПО-СВЕТА- НЯВСЯКЪДЕ Е "ХОЛОКОСТА "- И ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ СА ГЕНИАЛНИ, КАТО ЕВРЕИТЕ -АМА СА СВОБОДОЛЮБИВИ !!!!!!!!!!
  • 11 2020

    2 0 Отговор
    А сега да видим кой дядо ,ще изберат евреите за Президент на сащ.Пари ,т нар. "Холосост", приказки , броене и други измишльотини.Това додея на всички.Разпадащата се държава сащ занимава света и мисли ,че някой й вярва.
  • 12 Рико

    0 0 Отговор
    Упорит като милиардер срещу инат като демократ. Едва ли обаче на сериозните американци им е забавно зрелището.