Отидете към основна версия

4 766 16

Излизаме от Дивия Запад

  • ес-
  • компании-
  • правила

Тиери Бретон предупреди интернет компании

Снимка: БГНЕС/EPA

Европа планира да въведе нови правила за ограничаването на дигитални гиганти. Това обяви европейският комисар Тиери Бретон, цитиран от Le Figaro.

Представителят на ЕС проведе видео разговор със Сундар Пичай. Двамата са обсъдили европейското законодателство.

Това стана след новината, че от Google подготвят стратегия за противопоставяне на законите на ЕС. Компанията инициира разговора.

Новите правила ще бъдат обявени след две седмици. Те ще определят какво могат да правят интернет компаниите в условията на конкуренция.

Идеята е да се осигури защита за малките компании в сферата. Европейският представител обяви, че Дивият запад в интернет е приключил.

Правилата ще са прозрачни и всички заинтересовани ще бъдат запознати с тях. Бретон обяви, че ЕС ще получи повече права за отговор на корпоративно поведение извън правилата.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.

Свързани новини

  • ЕС предупреждава големи компании

    Големите дигитални компании, трябва да се съобразят със законите на ЕС, ако искат да работят на негова територия. Това обяви еврокомисарят по вътрешни ...
    15.11.2020
    2 858
    4
  • ЕС наблюдава китайските решения в Хонконг

    ЕС настоява пред Китай, страната да преразгледа правилата в Хонконг, съобщи Гардиън. Новото законодателство беше прието за Хонконг. Промените довед ...
    12.11.2020
    1 655
    7
  • Китай ограничава гиганти

    Китай обяви нови разпоредби, които търсят ограничаване на големите интернет компании, съобщи Би Би Си. Китайските представители разглеждат нараства ...
    11.11.2020
    2 165
    0
Новини по държави: