15 Ноември, 2020 15:20 2 839 4

ЕС предупреждава големи компании

  • ес-
  • компании-
  • тиери бретон

Готвят се сериозни правила

ЕС предупреждава големи компании - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Големите дигитални компании, трябва да се съобразят със законите на ЕС, ако искат да работят на негова територия. Това обяви еврокомисарят по вътрешните пазари Тиери Бретон пред „Велт ам зонтаг“.

Европейският представител ще обяви новите правила, с които компаниите ще трябва да се съобразяват. Идеята е да се подпомогне конкуренцията в сферата.

Големите компании ще бъдат ограничени в използването на данни за предимство в популяризирането на своите услуги. Така ще бъдат подпомогнати малки компании.

Европейските представители ще могат да забранят отделни компании или техни услуги до европейски потребители. На този етап европейските структури не могат да налагат подобни забрани.

Това ще се промени след приемането на новите правила. Водят се преговори с представители на гиганти по темата.

Те вече са запознати с новото законодателство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уйде

    1 0 Отговор
    Амазон у реката!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: