Отидете към основна версия

4 065 10

Австрия удължава карантината до 18 януари

  • австрия-
  • коронавирус

Междувременно канцлерът Себастиан Курц съобщи, че ваксинирането на населението в страната ще започне на 27 декември

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрия ще обяви трета карантина заради коронавируса след Коледа, която ще продължи до 18 януари, предаде Ройтерс като се позова на няколко австрийски медии.

Карантината ще продължи по-дълго за тези, които не се тестват за коронавирус, докато хората, чиито резултат е отрицателен, ще могат да излязат от нея.

Междувременно канцлерът Себастиан Курц съобщи, че ваксинирането на населението в страната ще започне на 27 декември.

"Колкото по-скоро започнем да ваксинираме в Европейския съюз, толкова по-добре. Защото всеки ден борба срещу пандемията означава в Европа хиляди мъртви и безброй хора, които се страхуват за работните си места". Това написа Курц в Туитър като първа реакция на казаното по-рано от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По думите ѝ, ваксинирането срещу COVID-19 в Европейския съюз ще започне в периода 27- 29 декември.

Въпреки обявения старт на 27 декември, по-голямата част от австрийските провинции очакват началото на ваксинацията в средата на януари.

Вероятно първите 10 хиляди дози ваксина ще бъдат доставени във Виена и Долна Австрия, след което по определена схема доставките ще бъдат разпределени и в останалите провинции, отбелязва БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: