Last news in Fakti

18 Декември, 2020 13:31 4 061 10

Австрия удължава карантината до 18 януари

  • австрия-
  • коронавирус

Междувременно канцлерът Себастиан Курц съобщи, че ваксинирането на населението в страната ще започне на 27 декември

Австрия удължава карантината до 18 януари  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрия ще обяви трета карантина заради коронавируса след Коледа, която ще продължи до 18 януари, предаде Ройтерс като се позова на няколко австрийски медии.

Карантината ще продължи по-дълго за тези, които не се тестват за коронавирус, докато хората, чиито резултат е отрицателен, ще могат да излязат от нея.

Междувременно канцлерът Себастиан Курц съобщи, че ваксинирането на населението в страната ще започне на 27 декември.

"Колкото по-скоро започнем да ваксинираме в Европейския съюз, толкова по-добре. Защото всеки ден борба срещу пандемията означава в Европа хиляди мъртви и безброй хора, които се страхуват за работните си места". Това написа Курц в Туитър като първа реакция на казаното по-рано от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По думите ѝ, ваксинирането срещу COVID-19 в Европейския съюз ще започне в периода 27- 29 декември.

Въпреки обявения старт на 27 декември, по-голямата част от австрийските провинции очакват началото на ваксинацията в средата на януари.

Вероятно първите 10 хиляди дози ваксина ще бъдат доставени във Виена и Долна Австрия, след което по определена схема доставките ще бъдат разпределени и в останалите провинции, отбелязва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендолета

    8 1 Отговор
    Точно така, ваксинирайте се, нали сте с аборигенско мислене. Учените казват!!! ваксина се тества минимум 5-6 години преди да се постави на човека

    Коментиран от #4

  • 2 Цако

    3 2 Отговор
    Лаици. Да вземат пример от бг, първо до 21.12., после +23 и 24, после до 04.01.2021г., после до 31.01.2021г. После ще има до 15 юни. И така.
    Самокарантиране му е цаката.

    Коментиран от #5

  • 3 БСП КОМУНОИДИТЕ.....ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ

    2 3 Отговор
    ВИЖТЕ КВО ПРАВЯТ БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ....ДРУГАРИ
  • 4 БСП КОМУНОИДИТЕ.....ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Брендолета":

    УЧИМ СЕ ОТ РУСИЯ....ТАМ ВАКСИНИРАТ ПИЯНИТЕ МУЖИЦИ...СПАСИБО БАТЮШКА

    Коментиран от #6

  • 5 БСП КОМУНОИДИТЕ.....ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Цако":

    ТАКА ТРЯБВА...ОЩЕ СМЕ МНОГО ДАЛЕЧЕ ПО МАНТАЛИТЕТ ОТ АВСТРИЯ
  • 6 Брендолета

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "БСП КОМУНОИДИТЕ.....ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ":

    Я, пък ти. А не се ли учите от американските шерифи?

    Коментиран от #7

  • 7 БСП КОМУНОИДИТЕ.....ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Брендолета":

    АМЕРИКАНЦИТЕ ЗАКЪСНЯХА....ЧАКАТ ПЪРВО ПИЯНИТЕ МУЖИЦИ....ДА ВИДЯТ КОЛКО ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Недочел

    0 0 Отговор
    Това е много неподтвърдена информация... поредната медийна измислица и завъртулка Вземете си преводач и просто превеждайте правилно. Массово тестиране тепърва през Януари отново... Хората на първа линия ще бъдът тепърва ваксинирани... Логистиката за прекарване на Ваксина е малко по комлексна отколкото обикновенният Aliexpress ... Отвратен съм до погнуса от нашите Медии, който чакат да вкарат поредната бълха в социалната система! Променете си манталитета от вчера и дека полека всички ще дръпнат. Ако преведете статия с гугъл переводач от немски и просто я постнете, би изглеждало много по грамотного и ителигентно... Простете ме за високите изисквания . Гнусно ми е вече от дезинформация и Липса на базова транспаретност спрямо хората, който са граждани на Вашата Родина—държава в която живеете. Време е за налагане на регулации и наказване с високи глоби при спекулации... или мързеливо написани 10 реда ... Трябва да ви лепнат голямо дело няколко пъти и може да се замыслите. Г-н Стойков за жалост не мога да разбера защо сядате да пишите, когато нямате минималното желание да наберете справка мисслейки за това как ще помогне статията Ви и в същност с какво бихте могли да допринесете... всички плюят по Пулев и така нататъка оставяйки медиите на страни, но и Вие трябва да со замислите или да понесете последствия
Новини по държави: