Отидете към основна версия

3 283 36

ЕС отговори на Русия

  • ес-
  • петер стано-
  • русия

Отхвърли обвиненията за двойни стандарти

Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС отхвърля всички обвинения за двойни стандарти от руското правителство. Това обяви говорителят на Европейската комисия Петер Стано, цитиран от ТАСС.

Коментарът идва след срещата на върховния европейски представител по външните работи Жозеп Борел с руския външен министър Сергей Лавров. Смята се, че между ЕС и Русия има големи различния, относно разбиранията за принципите на върховенството на закона.

Руски представители отхвърлят европейските критики, относно отношението спрямо протестиращите в страната. Стано заяви, че е неуместно да се сравняват руските протести с тези в някои европейски страни.

Според него това са тези, които руското правителство използва в своите обвинения за европейски двойни стандарти. ЕС желае различията в отношенията да бъдат коригирани.

Казаното по време на общата пресконференция е било с обратна посока. По време на разговорите Лавров заяви, че много европейски страни са използвали по-груби методи спрямо протестиращи на своя територия, от колкото руското правителство.

Руски представители често посочват Нидерландия и Франция.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: