Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 15:29 2 110 12

ЕС: Диалогът с Русия е необходим

  • ес-
  • жозеп борел-
  • русия

Предстои да направи отчет

ЕС: Диалогът с Русия е необходим - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС смята, че диалогът с Русия е необходим. Това заяви говорителят на външнополитическата служба на групата Петер Стано, цитиран от ТАСС.

Той коментира посещението на върховния европейски представител по външните работи Жозеп Борел. Дипломатът посети Русия и проведе преговори с руския външен министър Сергей Лавров.

Говорителят заяви, че европейският представител не съжалява за своето посещение. Посочва се, че дипломацията предполага взаимодействие, дори и с трудни партньори.

Отправени бяха много критики относно неговото поведени по време на разговорите. Борел ще даде отчет за срещата пред европейските представители през утрешния ден.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви пълна подкрепа за дипломата. Ерик Мамер заяви, че е нужен диалог по много въпроси.

Такъв ще бъде търсен.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggw

    15 4 Отговор
    ше се сетите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    16 5 Отговор
    Тия ги друска шизофренията. Не знаят на кои да се кланят вече. Вчера едно, днес с 200 други глупости. Лаете за навални, сега пред последствията клякате.
  • 4 Брендилия

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "диалогът":

    Помня я! Нахълтах през магазина в склада и щях да ги дърваря мошениците. Всичко изкараха да се продаде
  • 5 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    18 4 Отговор
    Помня,помня...
    Луканов ни докара двамата демократи от САЩ.
    И България стана демократична.
  • 6 !!!?

    4 12 Отговор
    Кремъл се самозалъгва като се лови като удавник за всяка сламка която Запада му пусне, а после го обвинява в лицемирие !!!?

    Коментиран от #7

  • 7 Брендилия

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "!!!?":

    Ех, ако истинския Владимир Владимирович...ама не м.08.1985
  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    17 3 Отговор
    Не им е лесно на евроГейските полЮтици ‼ Хем Европа е окупирана от американски войски / около 100'000/ ‼ Та хем трябва да налагат санкции, хем имат нужда от руски газ, ваксини и пр. ‼
  • 9 мразя руските говеда

    3 14 Отговор
    Винаги е важно първо да се подходи с диалог към терористи като Русия,Ал Кайда,Ислямска Държава и ако с диалог не стане ги превръщаш в пепел !

    Коментиран от #11

  • 10 Криеш името си страхливец

    6 2 Отговор
    ЕС проведе диалог с Русия и Китай! Последва заслушване от ЕС на назидателният монолог на USA в синхрон с беквокалите на GB!
  • 11 Митю

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "мразя руските говеда":

    Абе,дядо ти да не е бил щатски пилот?тихоокеанска ескадрила...
  • 12 euobservercom

    1 1 Отговор
    Josef Borrell is corrupt as what!
    .....
    Но при първата проверка комисията по правни въпроси на парламента не беше доволна от финансовата декларация на Borrell.

    В резултат на това той бе помолен да предостави допълнителна информация за активите си в размер на 2,77 млн. Евро и акциите си в три компании (Iberdrola, Bayer и BBVA), които представляват 13% от активите му.

    В писмо до председателя на комисията по правни въпроси, британският евродепутат Луси Нетинсинга, Борел заяви, че ще продаде тези акции само ако е необходимо - и комисията по правни въпроси стигна до заключението, че Борел не трябва да продава тези акции.

    Въпреки това, според евродепутата Даяна Риба от Зелените и член на комисията по външни работи, "очевидно е, че като шеф на европейската дипломация той не трябва да има никакви връзки или интереси с никоя от тези компании".
Новини по държави: