Отидете към основна версия

4 105 21

Северна Македония искрено държи на споразумението с България

  • северна македония-
  • владо бучковски-
  • българия

Коментар на Владо Бучковски

Снимка: БГНЕС/EPA

Македонската страна настоява споразумението за добросъседство с България да се спазва. Това обяви специалният представител на Северна Македония Владо Бучковски, цитиран от Нова Македония.

Коментарът му идва след думи на българския държавен глава Румен Радев. Президентът обяви, че има проблеми с българското малцинство в Северна Македония.

Според македонския дипломат това твърдение остава впечатление за постоянни проблеми, което не е така. Посочва се, че се води постоянна комуникация с българската дипломация, като се правят опити за отхвръляне на част от твърденията за българското малцинство.

Бучковски заяви, че има тенденция, деклариралите се за българи македонски граждани, постоянно да недоволстват от отношението към тях. Той смята, че това не е преобладаващата атмосфера в страната.

Смята се, че проблемите са в загубеното доверие. Скопие предприема различни действия за възстановяване на доверието.

Бучковски заяви, че Северна Македония се е превърнала в основен коз за правителството и опозицията, точно преди българските парламентарни избори. Дипломатът заяви, че предложенията на Любчо Георгиевски за споразумение с България заслужават дебат.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: