1 Март, 2021 16:40 3 803 20

Георгиевски призова за македонски дебат за България

  • северна македония-
  • дебат-
  • любчо георгиевски

Той е готов да говори с историци и учени

Георгиевски призова за македонски дебат за България - 1
Снимка; БГНЕС/EPA

Любчо Георгиевски предложи публичен дебат с учени и патриоти, съобщи Нова Македония.

Преди няколко дни той даде предложения за споразумение с България. Предложенията бяха посрещнати с недоволство от много граждани.

Започна и сериозна кампания срещу бившия премиер. Предложенията са Северна Македония да даде гаранции, че няма интерес към Пиринска Македония и да гарантира, че не подкрепя групи, подкрепящи македонски малцинства в страната.

Предлага се българското правителство да приеме декларация, с която идеята за македонски нация и език се отнасят за тези, създадени след 1944 г. Предлага се и общо споразумение за общите исторически фигури.

Георгиевски заяви, че след предложенията си, не е бил поканен от нито една медия за публичен дебат по темата. Той е готов да води разговори с учени и журналисти.

Отворен е за всякакви покани.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    45 0 Отговор
    Дано да го послушат поне него макетата,защото той е запознат с материята и не е промит със сръбска вода като останалите.Да им ги набие в главите фактите и доказателствата..А дано..
  • 2 Гоце

    53 0 Отговор
    Това говори само за едно нещо, че Македония в 21 век се управлява от сьрбомани и титовисти и не е готова за член на ЕС.
  • 3 Северна Македония лъжат че са бедни !

    3 17 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики!? Само златото е над 5 000 тона а отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни ! Заграбени от половината свят ! За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Гледайте филма на английски език в YouTube !

    Коментиран от #8

  • 4 Охридското

    27 0 Отговор
    Как да стане дебат, като ще се избият още на ракетната площадка на кораба, тръгващ за Луната, преди да додат в студието... Луно, луно земьо...
  • 5 IBM

    32 2 Отговор
    Незнам да са създали или да се е родил ИНТЕЛЕКТ който е способен да дебатира успешно със Северно Сръбско Маке примат-чукоундур.
  • 6 temerut

    5 7 Отговор
    този ли беше с адресна регистрация а Кюстендил,май?Ако е така,няма да го послушат.
  • 7 Димитров

    25 0 Отговор
    Много реално,адекватно предложение!
  • 8 Ти луд ли си?

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Северна Македония лъжат че са бедни !":

    Днешните македонци нямат нищо общо с тия на Ал. Македонски. Това го има и в споразумението с Гърция. Чети повече

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вампир

    24 0 Отговор
    Любчо Георгиевски е много прав, но в РСМ си остават същите фуражни тикви и продължават да се смятат за АНТИЧНИ тъпанари.
    Само те си вярват в това и са щастливи въпреки, че гърците им дадоха да се разбере, че Александър Македонски си е техен и няма нищо общо с РС Македония.
  • 11 Късно е чедо

    2 24 Отговор
    Въпросът с Македония е много комплициран и с българската пoзиция на националистите от ВМРО само ще се стигне до изocтрянe и още повече на влoшaвaнe нa мeждуcъceднитe държaвни oтнoшeния ...!!! Нeпризнaвaнeтo нa идeнтичнocт и македонски eзик /признaт oт OOН и цял cвят кaтo caмocтoятeлeн/ и интeрпрeтaцията нa иcтoриятa само oт бългaрcкa глeднa тoчкa /исторически Мaкeдoния НЕ e билa в рaмкитe нa бългaрcкaтa държaвa повече от 800 години и за това време населението й етнически много се е променило за да се твърди че там живеят само българи , а и в организираната освободително революционна борба в Западна Македония и избухналите въстания срещу турския поробител, България няма кой знае какви големи заслуги и активно участие за освобождението до 1912г/...!
    Зa самостоятелна държaвa, чийтo cувeрeнитeт и caмocтoятeлнocт прeдвaритeлнo, oщe преди 30 години Бългaрия и бългaритe ca признaли като самостоятелна и суверенна държава , Днес е вече късно да й се поставят каквото и да е повече ултиматуми !!
  • 12 церовец

    20 0 Отговор
    ЕВАЛА БЕЕ ГЕОРГИЕВСКИ, ТИ СИ ИСТИНСКИ ДОСТОЕН БЪЛГАРИН И ОТКРИТО СИ ГО ПРИЗНАВАЩ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 тодоров

    25 0 Отговор
    Браво Любчо, показа че си един достоен трезво мислещ човек, за разлика от събратята ти сърбомани. Затова тук в България много те уважаваме.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шоп от Сердика градъ

    16 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тракиец":

    Тракиецо , ти заедно с "Късно е чадо" сте завършили едно и също реномирано Югославско школо. Което пак казвам , е хубаво защото е РЕНОМИРАНО и лошо защото е ЮГОСЛАВСКО. Там ви объркват мисленето още в момента в който разбирате че : БАЩИ ТЕ ВИ СА БИЛИ МАЙКИ, А ЛЕЛИ ТЕ ВИ ЧИЧОВЦИ !
    Ще си позволя да цитирам вашите съседи и съграждани от Запад, Север Юг > БОГ ВИ СЪЗДАДЕ БЪЛГАРИ, ТИТО МАКЕДОНЦИ ! Честита Баба Марта , живи и здрави!
  • 17 Аз, бе... Аз...

    5 0 Отговор
    България да създаде условия за всички от РСМакедония, които са с българско самосъзнание, за завръщането им на българска земя ! Така в РСМ-я ще останат5-6 албанци и 2-3 северни макета !!!
  • 18 В2Н35

    6 0 Отговор
    О...неразумний юроде,поради що си толкоз срамежлив бе? Нима твоите прадеди не са дошли на коне от СТАРА БЪЛГАРИЯ ,отФАНАГОРИЯ?
  • 19 Полковник РУМНО

    5 0 Отговор
    Никaквo влизaнe нa CМaкeдoния в EC. Aкo тoвa cтaнe, крaй c Бългaрия и бългaрcкият eзик. Тe ca иcтoричecки тeрoриcти, a c тeрoриcти нe ce прeгoвaря. Тe ca бългaри и в тecкeрeтaтa им гo пишe. В турcкитe aрхиви в Aнкaрa e пълнo c тaкивa дoкумeнти. Тoвa ce знae. Вcичкo другo e прикaзки.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: