Отидете към основна версия

24 441 96

Гърция плати висока цена за действията срещу Русия

  • гърция-
  • посланик-
  • русия

Страната ограничи своя износ

Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция плати висока цена за европейските действия срещу Русия. Това обяви гръцкият заместник – министър на външните работи Милтиадис Вавициотис, цитиран от ТАСС.

Дипломатът разговаря с украинския посланик в страната Сергей Шутенко. Гръцкото външно министерство публикува подробности от разговорите.

Припомня се, че страната е платила сериозна цена за икономическите действия спрямо Русия. Гърция сериозно е ограничила своя износ към страната.

Допълва се, че двустранните въпроси трябва да бъдат решавани чрез диалог на основата на международното право. Укрепването на партньорството между ЕС и страните от Източното партньорство се обсъжда от европейските представители.

Подобна е позицията на Панделис Скарлатос, който оглавява гръко-руската търговска камара. Той заяви, че гръцките фермери са загубили сериозен пазар при ограничаването на търговията с руската държава.

Той призова за намиране на решение за подновяване на партньорството между ЕС и Русия.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 91 гласа.

Свързани новини

  • Кипър, Малта и Гърция с обща програма в туризма

    Кипър, Малта и Гърция се обединяват за развитието на туризъм без пластмаси, съобщи Катимерини. Страните стартират обща програма. Тя ще продължи две ...
    10.04.2021
    5 013
    5
  • Гърция тръгва към нова епоха

    Гръцкото правителство обяви подробности за новия план за възстановяване, съобщи Катимерини. Решенията бяха обяснени от гръцкият премиер Кириакос Ми ...
    01.04.2021
    14 859
    32
Новини по държави: