1 Април, 2021 19:30 14 832 32

Гърция тръгва към нова епоха

  • гърция-
  • план-
  • икономика

Огромен план за инвестиции

Гърция тръгва към нова епоха - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцкото правителство обяви подробности за новия план за възстановяване, съобщи Катимерини.

Решенията бяха обяснени от гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Големите печеливши ще бъдат сферите на енергетиката и строителството.

Кредити от фонда, с които ще се финансират инвестиции, ще се отпускат с лихва от между 0.2 и 0.3 %. Това гарантира, че средната цена на финансирането на гръцките компании ще бъде на равнищата, на които се финансират останалите европейски.

Гръцкият национален план за възстановяване възлиза на 57 млрд. евро. Идеята е да се запълни голяма празнина от инвестиции и заетост в страната.

Инвестициите ще бъдат насочени към зелен и цифров преход, институционална трансформация и инвестиции в социален стълб. Новият план трябва да въведе страната в новото десетилетие.

Търси се бърз икономически растеж и подкрепа за частните предприятия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 x-101

    106 20 Отговор
    Епохата на въстановяването на Гърция а България върви към преходен период на разруха при четвърти мандат на Бойко Борисов
  • 2 българин

    115 15 Отговор
    Гърци е на 100 год. пред България ,благодарение на крадливите и продажните ни политици

    Коментиран от #7, #30

  • 3 нашия

    43 20 Отговор
    от 2004 след олимпиадата те са все от криза в криза и все се възстановяват ....с кредити на гърба на народа...и няма няма и балона се пукне и после ...оле мале кво стана ...ще трябва да намаляваме социалните разходи -естествено...душат и Гърция но полеко полеко защото преди това им бяха да ли да се разпищолят за да изглеждат по-добре в сравнение с нас /примерно/...а всъщност и предишното им благоденствие беше на КРЕДИТ...та ....така
  • 4 Erdoganomics

    31 12 Отговор
    (Кредити от фонда, с които ще се финансират инвестиции, ще се отпускат с лихва от между 0.2 и 0.3 % ) в Турция лихвените проценти по заеми за обикновените хора са достигнали 30%... Банкерът Ердоган в страхотна форма
  • 5 QR Виза

    45 18 Отговор
    Византиеца Пунтас Марис пак е решил чужди пари да харчи и да не ги връща? Едва ли, ще им мине пак номера, защото всички вече са гризнали дървото и няма вече богати държави да им опрощават стотиците милиарди! "Успех" г-н Пунтас Марис, ако не друго поне кажи речи отменихте православието и си произведохте държава от послушни затворници роби!
  • 6 ман

    46 12 Отговор
    Път по стръмното надолнище,същите цървули и рушветчии като нас.
  • 7 Голем смях

    38 52 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    Гърция е 100 години пред България благодарение на съветската 45 годишна окупация на България.Не случайно Русия,бившите республики от СССР и бившите соц. държави от комунистическия лагер са най-изостанали в Европа.

    Коментиран от #9, #10, #12, #16, #17

  • 8 Врачка

    52 13 Отговор
    А ние Българите сме в епохата на феодализма,което от своя страна е добре за простата и маргинална маса наречена ГЕРБав електорат.
  • 9 Четник

    49 16 Отговор

    До коментар #7 от "Голем смях":

    България като военен и политически съюзник на 3тия Райх през втората световна изплащаше на Гърция репарации в продължение на 30 год.Милиарди кървави левове отиваха при Гърците от нашите джобове благодарение на фашистите докарали България до национална катастрофа.Сега техните наследници от ГЕРБ и СДС управляват България ,скотове мръсни.

    Коментиран от #15, #22

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мазньо

    28 6 Отговор
    Прав си Смешко,Чехия, Полша,Унгария,Словакия,даже и Румъния са по-изостанали от нас!Ама май не е виновен само СССР,а?
  • 12 Аре бе

    39 15 Отговор

    До коментар #7 от "Голем смях":

    Абе май през съветската окупация България бе по-напред от гърчолята.

    Коментиран от #14

  • 13 Даааа

    7 5 Отговор
    Към задгробния живот тръгва...
  • 14 Голем смях

    21 16 Отговор

    До коментар #12 от "Аре бе":

    Май..май...ама съм ходил тогава в Гърция и си бяха 100 години пред България още тогава.
  • 15 Голем смях

    27 18 Отговор

    До коментар #9 от "Четник":

    Германия върна на България Южна Добруджа,а и това за 30 години репарации..направо кърти.Ами Русия да върне 36 тона българско злато и държавния архив ,че да живнем малко.А от 30 години след преврата 1989г. ,повече от половината управляваха комунистите.Просто Гърция винаги е била със САЩ ,Англия и Франция, а те не оставят приятелите си в калта.И никога руски ботуш не е съсипвал Гърция.
  • 16 Ха ха ха ха ха

    44 18 Отговор

    До коментар #7 от "Голем смях":

    Говориш пълни глупости! Точно през соца България беше много, много по-напред от Гърция по стандарт на живот. Та България тогава беше индустриална страна, а гърчолята бяха овчари.

    Коментиран от #23, #32

  • 17 Справедлив

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "Голем смях":

    Наистина си голем смех!Другите окупирани страни как се оправиха,само ние на никъде-последни!

    Коментиран от #27

  • 18 Добър човек

    9 1 Отговор
    КAКA РУCКИНЯ И БAТКO РУCНAК трябвa дa пaзят Бългaрия oт "зли cили", вce пaк вceки трябвa дa cи знae мяcтoтo в живoтa и кaтo цялo, зa дa живee иcтинcкият cи живoт, a нe живoт, кoйтo e в "грeшнa пocoкa" !
  • 19 Добър човек

    3 5 Отговор
    Живкo oт Вaрнa ce нуждae oт хoрa, кoитo дa му пoмoгнaт дa ce oпрaви и дa имa бъдeщe и зa нeгo, дa имa приятeлкa, cлeд тoвa дa имa дeцa, дa имa кaриeрa и други нeщa !
    Нoрмaлнo e тaкa дa бъдe зa в бъдeщe !
    Хoрa, кoитo нacтрoйвaт други хoрa прoтив нeгo, тe нaрoчнo тaкa прaвят, зa дa нe гo иcкaт нeгo никъдe !
    A тoй e нa 27 гoдишнa възрacт в мoмeнтa и в крaйнa cмeткa e нужнo дa имa изгрaдeнo cтaбилнo бъдeщe и зa нeгo, кaктo други хoрa e тaкa !
  • 20 аз съм Веска

    3 2 Отговор
    КОГАТО ЧУЖДЕНЕЦ ИНВЕСТИРА ,НАГЛЕЖДА РЕГУЛЯРНО СОБСТВЕНОСТТА СИ .В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ , ВСЕКИ ИСКА ДА ОТИДЕ НА ЧИСТО МЯСТО .И В СЪЩИЯТ РЕД , ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ, ЗА ВСЕКИ ХВЪРЛИЛ КЛЕЧКА НА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО МЯСТО .НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЗА БЕЗИМОТНИТЕ : ТЯХ ГИ ЧАКА ПАРАШУТ ЗА АФРИКА .ВСЕКИ ЩЕ СИ ПЛАЩА ЗА ДЯВОЛИИТЕ .
  • 21 Без име

    13 0 Отговор
    Не зная кой какъв е защо водите тия спорове и меките други държави. Видно е за всички ,че нашите държавници се водят само от лични интереси. А държавата е като един дом- има ли добри стопани ще има цветя,ще има дръвчета,люлки. Няма ли добър стопанин - всичко ще в бурени и пустош.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Руски трол

    11 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха ха ха ха":

    Да, понеже бяхме мноооого напред ходехме на градска баня и Работническо дело се ползваше за тоалетна хартия.
  • 24 А такааа

    2 1 Отговор
    За кой да гласувам????
  • 25 Махмуд

    9 4 Отговор
    Злобните, комплексирани и болно амбициозни българи още 1000 г. няма да достигнат свободата и спокойствието на гърците.
  • 26 ares

    8 0 Отговор
    УМНИ ХОРА НЕ ИЗБИРАТ ПРОСТИ ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ........
  • 27 Onix

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Справедлив":

    Оправиха се защото приеха закон за лустрацията и не позволиха на комунистите и държавна сигурност да заемат държавни длъжности, да са депутати, да участват в приватизацията, да се сдобиват с публични активи и обществени поръчки и отвориха досиетата. За това са по-добре от нас. Сега трябва един Александър Стамболов да сложи държавата в ред.

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Йо Несбьо

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Onix":

    Кой е Александър Стамболов? Може би Александър Стамболийски или Стефан Стамболов? Аз виждам нещата така - първо въвеждане на задължителна електронна идентификация като лична карта и т.н. Електронно правителство, което да позволява опростяване на цялата администрация с 80% и вадене на повечето документи като свидетелства, разрешителни и т.н. с електронен подпис. Плащания само по банков път над 10 лв - електронно банкиране, с карта, с телефон, с чип... Бързо правораздаване за повечето нарушения от порядъка на 24 часа. Пълна защита на кредитодателя и окончателно въвеждане на Закон за личния фалит. Това са мерки, които ще изсветлят достатъчно държавата и икономиката и ще доведат до реален растеж на БВП и доходите.
  • 29 Йо Несбьо

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Onix":

    Разбира се, една част от парите ще продължи да тече нелегално, това не може да се спре напълно, но ще е по-лесно да се засече непозволена транзакция. Примерно, шефът на някоя дирекция в общинската администрация на голям град не си теглел от сметката в продължение на години,после си купил апетитен недвижим имот. От НАП и Финансово разузнаване биха се заинтересували - а с какво е живял през това време? Макар че в България нещата не опират до техническа или законова невъзможност, а до нежеланието на чиновника, защото е стимулиран да не го прави.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тиквата

    0 0 Отговор
    Друго си е да санират да пълниш чекмеджета а за електромобили субсидии нема за фотоволтаични централи само за крадците справка Гинка върбакова
  • 32 гино

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха ха ха ха":

    За през соца : Гърция 1979г. GDP=54,5 MILIONA DOLARA, 1980 =56,5, на човек 5,600 и 5,900 долара
    България съответно за тези години:1979г. =9,4 милиона и 1980 =32,3, A на човек ( dgp per capita) =1,06 , 1980=3,600 dollars. Т.е. пак България е след Гърция
Новини по държави: