Отидете към основна версия

3 070 66

Западът се нуждае от приятелска България

  • българия-
  • избори-
  • запад

Гръцки анализ за вота в страната

Снимка: БГНЕС

Западът се нуждае от приятелска България, съобщи Катимерини.

Страната може да наблюдава руското присъствие и движение в Черно море. През западния поглед България прилича на стратегически аванпост на брега на Черно море.

Наблюдава се нарастващо напрежение между Запада и Русия. Риториката между американското и руското правителство усилва напрежението.

При тази ситуация Западът може да се притеснява от предстоящата политическа нестабилност в България. Резултатът от последните избори вещаят политическа неяснота в страната.

Посочва се, че партията на Бойко Борисов отново е успяла да спечели най-широка подкрепа. Той обаче ще трябва да търси подкрепа за коалиция в условия, в които останалите партии са заявили, че няма да си партнират с него.

Българите са разочаровани от политическата класа и подкрепиха антисистемни партии като Има такъв народ, която остана втора политическа сила. Слави Трифонов не даде значими обещания по време на кампанията, но въпреки това успя да спечели впечатляваща подкрепа, като при предсрочни избори групата може да стане първа политическа сила и да поведе страната в неясна посока.

Тъй като Борисов е извън играта, а държавният глава Румен Радев е наклонен към Русия, Западът не е сигурен какво да очаква от България. Западът тепърва очаква какви решения ще бъдат факт в страната.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: