Отидете към основна версия

4 390 21

САЩ със значителни съкращения в Русия

  • сащ-
  • русия-
  • консулство-
  • служители-
  • съкращения

Със 75% по-малко служители в американското посолство в Руската федерация

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Забраната посолството на САЩ в Русия да назначава чуждестранни граждани доведе до съкращаване на броя на сътрудниците в него със 75%. „Съжаляваме, че действията на руското правителство ни принуждават да съкратим щата на сътрудниците си в консулството със 75%. Ще се стараем да предложим на гражданите на САЩ колкото се може повече услуги“ се казва в съобщение публикувано на сайта на дипломатическото представителство на 30 април.

От 12 май ще бъде намален и броят на предлаганите консулски услуги, а именно: спира се разглеждането на молби за издаване на визи, които не са свързани с дипломатически пътувания. „От 12 май посолството на САЩ в Москва ще намали броят на предлаганите консулски услуги, като ще бъдат извършвани само експресни услуги за граждани на САЩ и много ограничен брой имиграционни визи … Мярката се налага във връзка с уведомление от руското правителство от 23 април във връзка със забрана дипломатическата мисия на САЩ в Русия да наема чуждестранни граждани. Разглеждането на молби, които не са свързани с дипломатически и имиграционни визи, ще бъде спряно“ пише още в съобщението.

Граждани на САЩ, които се намират на територията на Русия с изтекли визи, настоятелно се препоръчва да напуснат страната до 15 юни. Тогава изтича действието на указа, съгласно който, във връзка с пандемията, чужденци и лица без гражданство няма да бъдат експулсирани от Русия. „Ако планирате да останете в Русия след тази дата, трябва да посетите местното представителство на Министерство на вътрешните работи, за да задействате необходимата документация“, уточняват от посолството на САЩ в Русия.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини