30 Април, 2021 12:07 4 373 21

САЩ със значителни съкращения в Русия

  • сащ-
  • русия-
  • консулство-
  • служители-
  • съкращения

Със 75% по-малко служители в американското посолство в Руската федерация

САЩ със значителни съкращения в Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Забраната посолството на САЩ в Русия да назначава чуждестранни граждани доведе до съкращаване на броя на сътрудниците в него със 75%. „Съжаляваме, че действията на руското правителство ни принуждават да съкратим щата на сътрудниците си в консулството със 75%. Ще се стараем да предложим на гражданите на САЩ колкото се може повече услуги“ се казва в съобщение публикувано на сайта на дипломатическото представителство на 30 април.

От 12 май ще бъде намален и броят на предлаганите консулски услуги, а именно: спира се разглеждането на молби за издаване на визи, които не са свързани с дипломатически пътувания. „От 12 май посолството на САЩ в Москва ще намали броят на предлаганите консулски услуги, като ще бъдат извършвани само експресни услуги за граждани на САЩ и много ограничен брой имиграционни визи … Мярката се налага във връзка с уведомление от руското правителство от 23 април във връзка със забрана дипломатическата мисия на САЩ в Русия да наема чуждестранни граждани. Разглеждането на молби, които не са свързани с дипломатически и имиграционни визи, ще бъде спряно“ пише още в съобщението.

Граждани на САЩ, които се намират на територията на Русия с изтекли визи, настоятелно се препоръчва да напуснат страната до 15 юни. Тогава изтича действието на указа, съгласно който, във връзка с пандемията, чужденци и лица без гражданство няма да бъдат експулсирани от Русия. „Ако планирате да останете в Русия след тази дата, трябва да посетите местното представителство на Министерство на вътрешните работи, за да задействате необходимата документация“, уточняват от посолството на САЩ в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЛЬО НАЗДРАВЕ

    36 2 Отговор
    А МОЖЕ И ДА МОЖЕ
    БРАВО

    Коментиран от #20

  • 2 МНО

    49 0 Отговор
    Сградата на военното ни контраразузнаване, луксозно ремонтирана е по голяма от НДК. Вътре се шматкат стотици хора, а складове гърмят. Какво ли работят?
  • 3 Започва голямото мерене

    33 8 Отговор
    с предрешен резултат - Мечока го вади по-голям от този на Орела..

    Коментиран от #7

  • 4 Жоро

    36 5 Отговор
    Или сами ще ги съкратят или рашките ще ги изгонят
  • 5 ТтттТ

    37 6 Отговор
    Бай Байдън хептен ще омаже седалището си.А дали изобщо помни ,че точно САЩ и Русия са отооворни пред целият свят за мира?
  • 6 Нашите

    13 40 Отговор
    правят точно обратното. От 1 май отваряме границите и всички руски шпиони ще нахлуят в територията.

    Коментиран от #8

  • 7 😁😁😁😁

    17 4 Отговор

    До коментар #3 от "Започва голямото мерене":

    ...😁...събудиш ли го е и...😁...зъл и гладен...

    Коментиран от #18

  • 8 Сандо

    30 9 Отговор

    До коментар #6 от "Нашите":

    Бързо вземай мерки да не нахлуят в личната ти територия.И се запаси с хапчета против страх,И закови прозорците си,за да не може да скочиш през тях с вик "Руските идват!".
  • 9 Българин

    15 35 Отговор
    Фабриката за тъпи тролове на Путин е наела няколко трола, които са много плоски и посредствени. Те висят тук по цял ден и с 5-6 ника заливат сайта с тъпизми и омраза. От всичко това дребния Путин става още по-противен.

    Коментиран от #11, #15

  • 10 Изгонете 10 000 000

    10 6 Отговор
    Чайници от САЩ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Настопроценти

    18 4 Отговор
    Чайнийците не могат да ги изгонят,защото голяма част от американския външен дъл е купен от Чайната.
  • 13 Рев

    24 4 Отговор
    Какъв рев, какво хленчене, че сами ще си чистят тоалетните, сами ще си гледат децата, сами ще подрязват храстите в градината, та чак не могат да работят и да издават визи. Ох, леле колко са специални!
  • 14 ДЯВОЛА

    6 22 Отговор
    Предвид съкращенията на дипломати трябва да се активизира космическото разузнаване на Америка в Русия , и в случай на ядрена опасност да прихванат ядрените ракети и да се унищожи ядрения потенциал на Русия

    Коментиран от #17

  • 15 Хихихихи

    18 5 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    И к'воооо? От Козяк наеха теб да лаеш против троловете на Путин ли? Много са снижили нивото работодателите ти!
  • 16 Вземете да четете внимателно

    7 20 Отговор
    Заради ограниченията наложени върху броя работещи, консулскитете услуги за руснаци се спират. Изключение се прави за руски дипломати и руснаци, които искат да емигрират в САЩ. Харесва ли ви или не - от санкциите страда пак Русия.

    Коментиран от #19

  • 17 Каквото си знае...

    20 2 Отговор

    До коментар #14 от "ДЯВОЛА":

    Не съкращават дипломатите, а помощния персонал, т.е. руснаци, които обслужват посолството и служителите му. Но атлантическата мъгла в главата ти пречи да осъзнаеш прочетеното.
  • 18 мдаааа

    7 14 Отговор

    До коментар #7 от "😁😁😁😁":

    Иначе преведено , след зимният сън , мечока Миша нещо болнав .. почнала да му пада козината ...
  • 19 Ти чети внимателно

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "Вземете да четете внимателно":

    Защото текста не е съвсем коректно преведен.С това решение, цялата им дипломатическа служба, ще бъде принудена,да си докара огромен ,помощен персонал.Но от щатско, задължително.Това освен огромен финансов разход ( ще трябва да плащат като във щатите) но всеки един от тях,трябва да мине за одобрение от Външно министерство на РФ.Като действащ служител към съответното посолство,или консулски отдел.А това вече е проблем.И то- голям! Тук не добавям,ежедневните но също големи проблеми ,свързани с пазаруване, почистване,доставка на поща и още много други спомагателни дейности.Това са хора,който нито владеят свободно руския,нито познават града и инфраструктурата му.Дейност ,която над 90 % се извършва до сега от местни жители.Проверени и от двете страни.

    Коментиран от #21

  • 20 стоян

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "КОЛЬО НАЗДРАВЕ":

    До 1 ком -другарю -разбра ли какво пише в статията -че роднини в Русия на около 3 000 000 руснаци живеещи в САЩ няма да им се издават визи -кой е губещия -Пак руснаците
  • 21 Много внимателно чета

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ти чети внимателно":

    И резултат е същия - няма да се издават визи за руснаци, освен посочените изключения.
    Това е поредната стъпка към понижаване нивото на дипломатически отношения, вероятно ще е реципрочна.
    И така докато САЩ и Русия скъсат отношенията.
    Резултат - увеличаване на риска от военни действия поради грешни интерпретации, и липса на дипломати, които да го предотвратят.

    На печелившите - честито.