Отидете към основна версия

3 860 31

Русия: Решението на САЩ е признак на неефективност

  • русия-
  • сащ-
  • визи-
  • услуги-
  • персонал-
  • съкращения

От 12 май САЩ ограничават част от консулските си услуги

Решението на посолството на САЩ в Русия от 12 май за ограничаване на консулските услуги на територията на Руската федерация изглежда като проява на неефективност на американската дипломатическа служба. "на пръв поглед, обявеното от посолството на САЩ решение за ограничаване на консулските услуги в Русия изглежда като проява на анархичност и неефективност на американските консулски и дипломатически служби. Като причина се изтъква необходимостта от съкращаване на "местния персонал". По-лесно е да се каже: не можем и не искаме да работим", написа в своите профили в социалните мрежи руското външно министерство.

От там припомниха, че и по-рано обслужването, свързано с издаването на визи, се е извършвало с месеци закъснение, а изчакването за интервю в американското консулство е достигало и до година. Във връзка с това руското външно министерство предполага, че блокирането на адекватна работа на американското дипломатическо консулство в Русия през последните години свидетелства за това, че американските дипломати в Русия се занимават не само с дипломатическа дейност.

"В контекста на приетите от руската страна ответни мерки, насочени към осигуряването на паритет в условията на работа на дипломатическите мисии на двете държави, нищо не възпрепятства Вашингтон да окомплектова щата си в Москва. Без приетите на място на 400 сътрудници от квотата на руските граждани, в посолството остават 280 официално акредитирани лица с американски дипломатически и служебни паспорти. Квотата на САЩ към момента съставлява 455 души, което означава, че няма проблем да бъде запълнен възникналия дефицит и да бъде възобновена нормалната дейност на консулството", поясняват от руското министерство на външните работи.

На 30 април американското посолство в Москва съобщи, че от 12 май съкращава предлаганите консулски услуги, в частност ще преустанови разглеждането на документи за издаването на визи, които не са предназначени за дипломатически пътувания.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания