Отидете към основна версия

9 842 122

Русия въоръжава съседка на България

  • военна техника-
  • русия-
  • сърбия-
  • танкове-
  • доставка-
  • бронирани машини

Бойната сила на сръбските въоръжени сили е попълнена с модернизирани танкове

Снимка: Shutterstock

Партида от модернизирани танкове Т-72МС и бронирани разузнавателни и патрулни машини БДРМ-2МС, беше доставена на сръбските въоръжени сили в рамките на военно-техническата помощ, за да бъде засилен бойния потенциал на Сръбската армия. Това съобщи в неделя заместник-министърът на отбраната на Руската федерация Александър Фомин по време на церемонията по предаването на бронираните превозни средства, информира TACC, предаде агенция "Фокус".

На събитието присъстваха заместник министър-председателят и министър на отбраната на Сърбия Небойша Стефанович, държавният секретар и заместник-министър на отбраната на Руската федерация Николай Панков и висшето военно командване на сръбската армия. Церемонията се състоя в град Ниш на територията на 3-та механизирана бригада на сръбските сухопътни войски.

"Бойната сила на сръбските въоръжени сили е попълнена с модернизирани танкове Т-72МС и бронирани разузнавателно-патрулни машини БДРМ-2МС руско производство. Доставеното оборудване, което отговаря на всички съвременни стандарти и изисквания, ще засили бойния потенциал на Сръбската армия, ще допринесе за изпълнението на задачите за защита на суверенитета и териториалната цялост на страната ", каза Фомин.

Заместник-министър Панков увери, че руското военно ведомство ще продължи да развива и укрепва двустранните отношения, ще оказва всякаква помощ за модернизацията на въоръжените сили на Сърбия. След завършването на динамичния показ на бронираните превозни средства Александър Фомин подари на началника на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили генерал Милан Мойсилович символичен ключ от кулата от танк Т-72МС. По време на събитието представители на руската делегация и сръбския министър на отбраната обмениха мнения относно руско-сръбското военно, военно-техническо сътрудничество и регионалната сигурност.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 42 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: