Last news in Fakti

25 Май, 2021 17:50 1 667 29

Навални: Има три нови наказателни разследвания срещу мен

  • русия-
  • лексей навални-
  • новичок-
  • кремъл

Изпратен в затвора през януари при завръщането си в Русия от Германия след отравянето му, за което той обвинява Кремъл, Алексей Навални беше осъден на две и половина години затвор

Навални: Има три нови наказателни разследвания срещу мен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Излежаващият ефективна присъда руски опозиционер Алексей Навални заяви днес, че срещу него са заведени три нови наказателни разследвания, на фона на засилен натиск срещу неговото движение и привържениците му през последните седмици, предаде Франс прес.

В профила си в Инстаграм Навални посочи, че е обвинен в отклоняване на "всички дарения", направени на антикорупционната му организация, в създаване на група, "нарушаваща човешките права", и в обида на съдия по време на неотдавнашно дело срещу него.

44-годишният опозиционер каза, че е бил посетен в килията си от инспектор от могъщия Следствен комитет, който води главните наказателни разследвания, предава БТА.

Каза ми, че в нашата скъпа Русия водят разследване по три нови сериозни случаи. А 21 следователи се занимават с тях на най-високо ниво. И във всяко от тях престъпникът съм аз, написа активистът.

Моята могъща престъпна организация се разраства. Извършвам все повече престъпления, написа иронично Навални и добави, че е "гений" на подземния свят.

Изпратен в затвора през януари при завръщането си в Русия от Германия след отравянето му, за което той обвинява Кремъл, Алексей Навални беше осъден на две и половина години затвор по дело за измама, остро критикувано от опозицията.

Оттогава той изтърпява присъдата си в затвор в региона на град Владимир, на стотина километра от Москва. През април Навални започна там гладна стачка, за да протестира срещу условията, в които е поставен.

След ареста му, последван от демонстрации и полицейски репресии срещу тях, руските власти оказаха натиск върху антикорупционното движение на опозиционера.

В момента руското правосъдие разглежда искане за поставяне на организацията "Фонд за борба с корупцията" и регионалните бюра на Навални в категорията "екстремистки", което би изложило техните сътрудници на тежки наказания.

С наближаването на парламентарните избори през септември, се очаква днес руският парламент да одобри на второ четене закон, забраняващ на лица, участващи в "екстремистки" организации, да се кандидатират.

Екипът на Навални осъжда тези маневри, целящи да не допуснат привържениците му да участват в изборите, на фона на спад в популярността на партията на Владимир Путин заради икономическия застой.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нахални

    44 7 Отговор
    Едно време такива са ги окачвали директно на въжето.
  • 2 Перо

    36 6 Отговор
    Кога ли ще разстрелят криминалния престъпник за да млъкнат БГ медии
  • 3 Тоалетна хартия

    37 5 Отговор
    Ай трепете го тоя,че ни омръзна да четем само за него!!! Аве, с Брайвик кво става....
  • 4 Видите ли

    27 4 Отговор
    Остап се прави на жертва, а на западните лешояди това им харесва.
  • 5 Някой си

    30 4 Отговор
    Нахални, сърбай си каквото си надробил!
  • 6 Брендица

    6 20 Отговор
    Като гений1 направи създаде опозиция, като гений2 стана известен в света! Като гений3 Президенто е с мандат доживот. А бре Навални давай смело. Кадърен си! Успех
  • 7 Врачка

    9 3 Отговор
    Навални води на Баце с 3:0.Те това е държава,преследва те до дупка.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Брендица

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Врачка":

    Нещо ти се изместило, намести го! Бърборко 3 мандата Премиер. Резултат 3:3 равен

    Коментиран от #13

  • 10 123

    15 2 Отговор
    Нормално е да има. Престъпниците навсякъде им повдигат обвинения.... след разследвания. Виж в Кравария направо ги разстреляха У Капитолията, за Франция, Германия, Испания и останалите "демокрации" убийствата на недоволни хора са национален спорт :) Така че Нахуйн* да бъде благодарен, че се е родил и живее в демократична страна.

    Коментиран от #12

  • 11 бягай бе

    14 1 Отговор
    нахалник...
  • 12 Брендица

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Баш Наху*ни😂 В тайгите Робин Худ оправи бая бузинес олигарсе. Още един път му желая успех!
  • 13 Врачка

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Брендица":

    Навални с 3 обвинения а Баце засега с нито едно.Чети с разбиране,чукча!

    Коментиран от #15

  • 14 Абе,

    12 2 Отговор
    Много хубави затвори там,бей,инстаграм,фейс,мейс...
  • 15 Брендица

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Врачка":

    Той не е бил Премиер, а опозиционер. От 1989 знаеш ли колко премиере требва да обвинят в България? Спести си комплиментите от сорта на чукча, че има да се гекнат
  • 16 Бай Ставри- пенсия..

    9 3 Отговор
    Алоо,Господин Нахални! Тези локуми,колко си зле в техния затвор-( реално е затворническо общежитие по смисъла на ЗИН,и по техния ФСИН) ,ги разправяй на онези- в млечно восъчна зрелост.Не и на стар вълк като мен.Целия запад орева орталъка,как едва ли не,ще мреш! Но пускаш материали в Инстаграм? Абе сулъо майчин,че аз когато влизах Там,нищо че бях " шеф" си оставях телефона навън.При постовия на входа.Ти ползваш таблет,или лаптоп с достъп до мрежата,и си бил притискан и мачкан? Там където си,те пазят като рохко яйце бе шмулъо! Затова те галят с перце.Убеден съм ,че колегата по режим ти споменва целия женски род,само като ти чуе името.Но те пазят,за да не стане Охх.Ония- навън само това чакат.А за другите заведени дела,ще си плащаш.По закона на Руската федерация.
  • 17 гост

    2 5 Отговор
    Оди да се боцкаш с путлера и не ни занимават с глупости
  • 18 яяяя

    8 0 Отговор
    Краде, обижда съдии, какво очаква тоя криминал!
  • 19 1357

    10 0 Отговор
    Кога ще престанат да ни занимават с Навални.Което трябваше за този престъпник и наркоман с изцъклен поглед и треперещи ръце беше съобщено.Да благодари на Президента на цяла Русия Вл. Путин, че няма смъртно наказание.През ВСВ за предателство и дезертьорство, са разстрелвани веднага.При нас ,в България също/Никола Вапцаров, Антон Иванов ,Владимир Заимов и др български предатели/;обесени са престъпниците, взривили са църквата Света а Неделя .Та Навални, трябва не само да лежи ,да работи , трябва да му се отнемат вички таблети, телефони, телевизор,да му се увеличи присъдата от лека на строга,без свиждания, работа-има да връща откраднати пари,френска валута.Не пишете повече за човек без лице .Един въпрос/който знае да напише/:защо Израел не го защити,нали е евреин/нещо което той подчертава/2
  • 20 Ланс Линк

    4 0 Отговор
    С една дума- скоро няма да излезнеш
  • 21 Чекист

    4 0 Отговор
    Тоя няма ли да го обесят вече, че стана досаден. Хем в затвора при строг режим, хем всеки ден пуска мъдри мисли в интернета.
  • 22 Верно ли

    3 0 Отговор
    Смятам, че е крайно време поверителната информация около тези "опозиционни" лидери и медии, като този и оня беларуския да бъде осветена и да се знае откъде са постъпвали плащания по сметките им за подръжка на "опозиционната им дейност". Тогава всичко ще си дойде по местата. Единствено Орбан му устиска да им сецне финансирането и да сте чули нещо за Унгария? Изобщо думите "демокрация" и "опозиция" вече си смениха тотално първоначалното значение. А думата "суверенитет" изобщо вече можем да я зачеркнем от речника!
  • 23 Kcaniba

    3 0 Отговор
    имаше едно такова, подобно, медийно изчадие, само че джихадист - осама ли, обама ли (пак приятелче на фащисаните) , та лошо свърши.. пи много вода...
  • 24 Ще има да триеш наровете

    3 0 Отговор
    До 8мо пришествие....запази едно място за Боко, Цоко и Рибоко. ...
  • 25 Хахаха

    1 0 Отговор
    Поне 30 години заслужава за опита за разрушаване на нашата държава.
  • 26 Те тоя

    4 0 Отговор
    Ако го бяха тровили руснаците отдавна щеше да е храна на червеите.Рускии человек си върши работата както трябва айде стига ни занимавате с тоя мрънкалник .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДаЗдраПерМа

    2 0 Отговор
    написа активистът...ама от пандиза имал връзка с целия свят, уж отровен а на на снимките от Германия е прегърнат с лекуващия доктор (гастроентеролог а не токсиколог), уж гладна стачка а кашони с детски храни пристигат всеки ден (отказва да плюска в стола) и закона не забранява завинаги а ограничава на 3-5год изборните права на всички "екстремисти" не само на неговата организация.
  • 29 ДаЗдраПерМа

    0 0 Отговор
    организацията на Навални няма партийни списъци или партийни билети и много трудно може да се определи юридически кой е членувал, счетоводите, доставчик на вода и офисния плактон едва ли са екстремисти а по активните фигури са в Люксембург, Лондон и т.н. те може да получат ограничени изборни права.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания