Отидете към основна версия

3 596 50

Байдън ще постави условия на Путин

  • джо байдън-
  • сащ-
  • русия-
  • владимир путин-
  • среща-
  • диалог

По думите му има области, в които Вашингтон и Москва могат да работят съвместно

Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Джо Байдън заяви, че на срещата си с руския лидер Владимир Путин на 16 юни в Женева смята ясно да маркира условията за подобряване на отношенията между Москва и Вашингтон, предаде ТАСС.

"Това не е състезание кой по-добре ще се представи на пресконференцията, кой кого ще може да постави в неудобно положение. Става дума за това, че смятам ясно да заявя какви са условията за подобряване на отношенията", каза Байдън на пресконференция след приключилата среща на върха на Г-7 във Великобритания.

По думите му има области, в които Вашингтон и Москва могат да работят съвместно - "може би в сферата на някои стратегически доктрини" или "по въпросите на климата", каза той. Байдън добави, че откровената дискусия на четири очи ще е най-добрият начин двамата с руския президент да обсъдят противоречията и възможните сфери на взаимодействие. "Зная, вие не се съмнявате, че ще бъда много откровен с него, що се отнася до нашите загрижености. Ще разкажа как е минала срещата от моя гледна точка, той ще разкаже за нея от своята. Но не ми се ще вниманието да се пренасочи към това дали сме си подали ръце и как сме застанали", посочи стопанинът на Белия дом.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви още, че президентът на Русия Владимир Путин е прав, казвайки, че отношенията между двете страни са в най-ниската си точка от години, но подчерта, че всичко зависи от това дали руският президент действа в съответствие с международните норми, което според него не винаги е така.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: