Отидете към основна версия

2 302 28

Това е Европа, дори и да не е в ЕС

  • северна македония-
  • ес-
  • албания

Обръщение на Зоран Заев и Еди Рама

Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз не успя да реализира успешна интеграция на Западните Балкани. Това обяви македонският премиер Зоран Заев в общо обръщение с албанския премиер Еди Рама, съобщи Нова Македония.

Двамата разговаряха на икономическия форум в Скопие. Премиерите очакваха страните им да започнат преговори за европейско присъединяване през следващите седмици, но не се стигна до споразумение между европейските държави.

Македонският премиер смята, че идеята за обединение среща голям проблем в ЕС. Той посочи, че Северна Македония продължава да има приятелството на Сърбия, Черна гора, Косово и Босна и Херцеговина.

Това означава, че страната няма да остане сама. Заев обяви, че тези държави също са Европа, макар и да не са в ЕС.

Еди Рама заяви, че албанците са европейци, които може и да не са в групата, но са част от Европа. Той заяви, че това един дом, в който те се опитват да влязат и за който европейците си имат причини да не ги допуснат.

Той заяви, че ЕС е неспособен да намери решение за начало на преговорите с двете държави. Заев и Рама се съгласиха, че регионалното сътрудничество е важно за стабилността на региона.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: