Last news in Fakti

23 Юни, 2021 13:25 8 266 25

Гърция няма да си затваря очите за Северна Македония

  • северна македония-
  • преговори-
  • гърция

Недоволство към македонския премиер

Гърция няма да си затваря очите за Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция призова Северна Македония да спази всички договорености от Преспанското споразумение, съобщи Катимерини.

Предстои парламентарна ратификация на три меморандума за сътрудничество. Те обаче вероятно ще бъдат отложени.

През седмицата македонският премиер Зоран Заев направи коментар в социалните платформи. Той говори за футболния отбор на Македония, без да спомене Северна.

Гръцкото правителство обяви, че подобни изявления създават противопоставяне. Припомня се, че договорките в споразумението са основни, за европейските преговори със Северна Македония.

Меморандумът за сътрудничество ще бъде отложен, за да може македонският премиер да разбере, че трябва да спазва своите задължения. Диалогът ще продължи.

Гърция поддържа началото на европейските преговори със Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    72 0 Отговор
    Клати се стола на Макето премиер, но и опозицията им е още по-лоша!

    Коментиран от #23

  • 2 Скопие лъжат че са бедни!

    5 21 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?!Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube

    Коментиран от #11, #21

  • 3 оня с коня

    60 2 Отговор
    Добре е най-накрая Както македонците,така и Европа и Америка да осъзнаят,че НИКОЙ БЪЛГАРСКИ Висш Управленец/Премиер,Президент/ няма да посмее да Отстъпи нещата в полза на С.Македония,защото това е равносилно да си сложи Въжето на Шията в Полит. Аспект,но преди това почти сигурно ЩЕ БЪДЕ ЛИНЧУВАН Безпощадно и Публично!

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 4 Българин

    48 0 Отговор
    Византийците не можаха да ги вразумят за толкова години! Та, ние е ли?! Просто едно НЕ! Това е!
  • 5 Ку Клус

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Е! Сега живеем в по-културни времена!:) Има и други начини...!:) Не че са по-приятни!
  • 6 Баце предателя

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Борисов изрази резерви за предстоящите разговори на Заев с президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев, като прогнозира, че в официалната българска позиция ще има бягство от отговорност за еврочленството на Северна Македония.
    А сегашното служебно правителство има всички права и може да преговаря с вас, да подпише нов договор, ако нашият не им харесва, но те ще избягат от отговорност… В същото време лъжат евроатлантическите партньори, че са „за“ Северна Македония да влезе в Европейския съюз“.
    А сегашното служебно правителство има всички права и може да преговаря с вас, да подпише нов договор, ако нашият не им харесва, но те ще избягат от отговорност… В същото време лъжат евроатлантическите партньори, че са „за“ Северна Македония да влезе в Европейския съюз“.
  • 7 7277

    19 2 Отговор
    Така е, но гърците по византийски ни натискат да започнем незабавно преговори с РСМ. Много са хитри, браво. Жалко, че нашите "преговорящи" нямат манталитета и себеуважението на гърците. Гърците с Преспанския договор решиха проблемите си, а не създадоха процедура по решаването му, както е при нас. При гърците- всичко решава Договорът и край. После преговори.

    Коментиран от #13

  • 8 Зайо макето

    8 17 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    „Мога само да потвърдя, че ако не беше правителството на Бойко Борисов, Екатерина, всичките заедно, ние можехме само да мечтаем, а днес говорим за междуправителствена конференция за Европейския съюз“
  • 9 В ЕС,НО ИЗВЪН НАТО

    17 8 Отговор
    ТУК КОМЕНТИРАТ НЯКОИ БЪЛГАРСКИ ВРАГОВЕ , ВЕРОЯТНО РУСКИ ПРОВОКАТОРИ , КОИТО ИСКАТ БЪЛГАРИЯ ДА НАПУСНЕЛА ЕС, КОЕТО Е НАЙ- ТЪПОТО НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗМИСЛИ.!МНОГО ОТ ВАС НЕ ПОМНЯТ КАКВО СТАН, КОГОТО СССР РАЗТУРИ СИВ. БЪЛГАРИЯ РУХНА, ВСИЧКИ ЗАВОДИ И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО РУХНАХА, А НИЕ ГЛАДУВАХМЕ БЕЗРАБОТНИ, ЗАЩОТО ЗАГУБИХМЕ ПАЗАРИТЕ.ЗАВОДИТЕ СТАВАХА САМО ЗА СТАРО ЖЕЛЯЗО,ЗАЩОТО НЕ ПРОИЗВЕЖДАХА НИЩО КОЕТО МОЖЕШЕ ДА СЕ ПРОДАДЕ ИЗВЪН СССР, ЗАВОДИ ПЛАТЕНИ С ТРУДА И КРЪВТА НА ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ, КОИТО ГЛАДУВАХА. В ТКЗС ДАВАХА НАДНИЦА ,КОЯТО НЕ СТИГАШЕ ЗА ЕДИН КИБРИТ.ЗА ЕС ПЛАТИХМЕ ПРЕСКЪПО , МИЛИАРДИ , КОЗЛОДУЙ, КВОТИТЕ ЗА СЕЛСК. СТОПАНСТВО .ВОДИТЕ НА СТРУМА И МЕСТА.СЕГА Е РЕД И РДМ ДА ПЛАТИ, НЕ ДА ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ.НАШИЯТ КОЗ Е ЧЕ СМЕ В ЕС, С ПРАВАТА СИ. АКО ЩАТИТЕ НИ ПРИТИСКАТ , ДА ГИ ИЗГОНИМ ОТ ТУК И ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ НАТО , ДА ИЗБИРАТ ЧЕРНО МОРЕ ИЛИ ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО , ТАМ Е НАШИЯТ КОЗ.ОТ ЕИ НЕ МОГАТ ДА НИ ИЗГОНЯТ , НО ОТВЪН ОТНОВО ЩЕ ОСТАНЕМ БЕЗ ПАЗАРИ И ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАКРИЕМ ДЪРЖАВАТА , КОЕТО Е ЦЕЛ НА МНОГО"ПРИЯТЕЛИ"! АКО НИ ПРИТИСКАТ , ОСТАВАМЕ В ЕС, НО ГОНИМ ЩАТИТЕ ОТ БГ И ВЪН ОТ НАТО, КАТО ТОЛКОВА ИМ Е ЦЕННО ОХРИДСКОТО БЛАТОЕ ПО -ЦЕННО ОТ СЪЮЗНИКА БЪЛГАРИЯ.
  • 10 Зоран Заевски

    2 41 Отговор
    Българи, наш източен съсед. Спрете да ни пречите!
    Ние сме съгласни да си говорите в България на какъвто език искате, оставяме Ви историята, но само за Ваша вътрешна употреба.
    Ще ядете бой от нас, сърбите, руснаците, САЩ.
    Дерзайте.

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 накрая

    24 1 Отговор
    и Гърция ще застане до нас относно позицията ни за РСМ.
  • 13 контраст

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "7277":

    грешиш, докато има термин македонска нация и македонски език, всички гърци ще отхвърлят манкейдонците

    Коментиран от #15

  • 14 Полковник РУМНО

    20 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 15 6852

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "контраст":

    Помисли, скоро в РСМ ще има преброяване, като така наречените македонци може вече и да са по-малко от другите тенсоси. Заев затова бърза с преговорите. Албанците много скоро ще станат доминантен етнос. Албанците не желаят да бъдат гърци, антички македонци или северомакедонци. Затова и Гърция не е настоятелна.
  • 16 Нормален човек

    11 0 Отговор
    Е сега поне една държава в ЕС разбра позицията на България към РСМ.
    Тази държава откровено плюе в очите на ЕС, но всички се смущават за да не обидят император Меркел. Иначе - гневен туйт от нейния министър. Жената иска да си разширява империята и това е. Такива държавички като България, Унгария и Гърция въобще да не се обаждат. Човешки права има само когато Германия каже. Точно като в доброто старо време 🤣
    Но щом доживях да видя и държави като РМС да поставят червени линии пред ЕС, направо не ми се мисли за Русия,Китай, САЩ или дори Конго. Добре е поне, че има вето иначе тоя нарко-педофило-мигрантски съюз направо не го виждам. Ако вкараме и референдуми и пряк избор на президент на ЕС, а не някоя поставена домакиня, седяща на дивана на Ердоган, още има шанс.
  • 17 Нормален човек

    8 1 Отговор
    Не храни надежди брат, това преброяване го отлагат вече 29 години, защото си напълно прав. Но за това Германия мълчи, а за педофилите в Унгария и Талибаните от ниския изток знае да пуска туъти.
  • 18 свидетел

    5 1 Отговор
    единствено "задриването" на РСМ ще разреши проблемите на Балканите !
  • 19 Саки

    6 0 Отговор
    РСМ е едно към едно с римлянин братчед, облякъл народна носия и сложил дорийски шлем на главата. Също така безпринципен, нагаждач и крадлив.
  • 20 Иван

    1 0 Отговор
    Не може ли частично, защо трябва да е изцяло?
  • 21 АУУУУУ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Скопие лъжат че са бедни!":

    определено звездите ти говорят....време е да отидеш на лекар , и те да ти поговорят.....
  • 22 В е л и к и я

    6 0 Отговор
    Останали там некъкви има няма 10 000 македонци на кръст и трябва всеки ден да занимават целия свят с проблемите си които и те не знаят кви са .. както и не знаят кои са ...!
  • 23 А България ли да си затваря

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Очите пред макетата...Знаете ли че в уикипедия на измисления "македонски език " пише че Самуил бил македонски цар!....е как да се съгласим бе наглеци..крадете ни историята!!!
  • 24 Свен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Зоран Заевски":

    Я пък ти! Коя чакра не ти работи бе чвор?!?
  • 25 Гост

    1 0 Отговор
    Проблеми с Гърция,проблеми с България ..нещо не се връзва с политиката им че съседите са виновни...а само те са прави
Новини по държави: